Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 14. 21:50, szombat | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője, József Attila ÁMK

Jótékonysági műsorral segítették Mátét a felépülésben

Jótékonysági műsorral segítették Mátét a felépülésben

Gyerekek és felnőttek, sokan sokféle produkcióval szerepeltek abban a jótékonysági műsorban, amelyet a kerekesszékbe kényszerült Sávai Máté és családja javára rendeztek a dombóvári József Attila ÁMK-ban.

Az újdombóvári iskola diákjai, szüleik és az intézményben dolgozók meghívására április 12-én összegyűlt tornateremnyi közönség előtt hangzott el a Sávai család levele, amelyből a következők derültek ki:

Máté ékcsigolya-rendellenességgel született. A gerince egész gyermekkorától folyamatosan ferdült. Tizennégy éves korában a gyors növekedése miatt az orvosok úgy döntöttek, el kell távolítani a beteg csigolyát, hogy Mátét megvédjék az esetleges bénulástól. Az eltávolító műtétet a Pécsi Ortopédiai Klinikán hajtották végre. Az operáció után azonban az egyik beültetett csavar elmozdult, ezért egy hét múlva Mátét újra meg kellett műteni. Másnap reggel a beteg fiú nem tudta megmozdítani a lábait. Deréktól lefelé lebénult. Ezután az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe került fél évre. Itt tanították meg neki a kerekesszék használatát és felkészítették egy viszonylag önálló életvezetésre. Azonban a lába nem mozdult meg. A család úgy döntött, nem adják fel és minden lehetőséget megragadnak, ami Máté gyógyulását szolgálja. Újabb és újabb lehetőségeket keresve jutottak el a csepeli RTMS rehabilitációs központba, ahol Máté elkezdett egy speciális mágneses terápiát, amely már az első alkalommal látványos javulást hozott. Bíznak benne, hogy ennek a módszernek az alkalmazásával - amelyet nem támogat a TB és igen sokba kerül - majd talpra állhat beteg családtagjuk. A kezeléseket másfél havonta egy hétig kellene igénybe venni. Bentlakással és ellátással együtt ez alkalmanként körülbelül 130 ezer forinttal terheli meg a családi költségvetést. Ezen kívül akupunktúrás kezelést is szeretnénk igénybe venni, hogy meggyorsítsuk a felépülést. A Máté által használt kerekesszék ugyancsak 130 ezer forintba kerül. A lakásba való bejutást is meg kell oldaniuk egy különleges rámpa segítségével. Minden adomány és segítség ezekhez a költségekhez való hozzájárulást jelent. A szervezőknek és a műsor fellépőinek levelük zárásaként Lewis Carroll szavait idézve igyekezett köszönetet mondani a Sávai család: „Az élet egyik legnagyobb titka, hogy igazán olyasmit érdemes csinálni, amit másokért teszünk.”

Mint a József Attila ÁMK internetes honlapján másnap közzétett köszönetnyilvánításból kiderült, a két részben több mint kétórányi műsort és a szünetben a szülői munkaközösség jóvoltából frissítőket kínáló rendezvényen 365.465 Ft-ot sikerült összegyűjteni az intézményben tanuló Sávai Máté gyógykezelésére.

Helyi híreink szerkesztőjének sajnos a műsor második részének elején távoznia kellett, azonban addig készített fotóit a lenti felvételre kattintva megtekintheti.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!