Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 11. 09:47, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Jövő januártól emelkedik a gyod összege

Jövő januártól emelkedik a gyod összege

Jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Debrecenben.

Novák Katalin a helyi családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatását követően elmondta, a kormány 2019. január 1-jén vezette be a gyodot, ezt a támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetnek.

A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét - mondta a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a kormány 2019 óta több lépésben emelte az akkor még ápolási díjnak nevezett juttatás összegét.

A gyod emelése jelentős segítség lesz a súlyosan, halmozottan sérült, önellátásra képtelen gyermekeket nevelő családoknak - tette hozzá Novák Katalin.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere arról beszélt: a családpolitikában és a családok támogatásában komoly együttműködés alakult ki az elmúlt tizenegy évben a város és kormány között.

A normatív támogatások növekedésének köszönhetően egyre nagyobb keretösszegből gazdálkodhat az önkormányzat a szociális és családvédelmi területen, 2021-ben Debrecenben erre a célra több mint 4,2 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a város vezetője.

Példaként említette, hogy a családsegítő és gyermekjóléti központ épülete- részben a kormány és az önkormányzat, részben európai uniós támogatásnak köszönhetően - csaknem 600 millió forintból készült el 2017-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.