Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 03. 08:38, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó:antalvali.com

Jövőre kezdődhet a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító program

Jövőre kezdődhet a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító program

A program keretében a Tolna megyei Csibrák, Döbrököz, Kurd, Attala, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Gyulaj, Kapospula, Kaposszekcső, Kocsola, valamint a Somogy megyei Csoma és Szabadi települések vízhálózata újul meg.

A jövő év elején kezdődhetnek el a beruházások a tizenhárom Dombóvár környéki település ivóvízminőség-javító programjának keretében, amelyet a kormány ez év nyarán saját hatáskörébe vont - közölte a program végrehajtására létrejött önkormányzati társulás elnöke az MTI-vel.

Pintér Szilárd elmondta: várhatóan a héten lezárul a tenderdokumentáció minőségbiztosítása, ezt követően megindulhat a kivitelezés közbeszerzési eljárása.
Közlése szerint a két éve indított program beruházásai 2014. februárban elkezdődhetnek, és a projekt 2015. június 15-i határidőig sikeresen befejeződhet.
A kormány július 10-i határozatában döntött arról, hogy a 2,8 milliárd forintos, európai uniós támogatással zajló programról saját hatáskörben gondoskodik. Az indoklás szerint a minőségbiztosítás hiánya miatt elhúzódhat a közbeszerzés, valamint a fizikai munkálatok.
A társulás elnöke kitért arra, hogy a megvalósításra kijelölt Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumi partnerként szakmai segítséget nyújt ahhoz, hogy a projekt határidőre megvalósuljon.
A program keretében a Tolna megyei Csibrák, Döbrököz, Kurd, Attala, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Gyulaj, Kapospula, Kaposszekcső, Kocsola, valamint a Somogy megyei Csoma és Szabadi települések vízhálózata újul meg. Az ivóvíz Dombóvárról távvezetékeken jut el az érintett települések többségére, Döbrököz és Kurd önálló kútból nyeri majd a vizet, emellett hálózatrekonstrukciót is végeznek az uniós forrásokból.
A dombóvári kistérségben jellemzően a víz ammónia-, vas- és mangántartalma haladja meg a határértékeket, három településen, Döbröközön, Kurdon és Csibrákon az arzéntartalom is magasabb az európai uniós szabvány szerint literenkénti 10 mikrogrammnál.
A három községben 2012 decemberétől vas-hidroxid alapú arzénmentesítő töltetekkel vonják ki az arzént az ivóvízből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.