Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Június 13. 22:30, szerda | Helyi
Forrás: A rendezők

Újra gyerekek lógatták a csalit a Sarádi-tónál

Újra gyerekek lógatták a csalit a Sarádi-tónál

Negyedik alkalommal rendeztek horgászversenyt a Kaposszekcső és Vásárosdombó közötti tavon azzal a céllal, hogy gyerekekkel szerettessék meg a pecázást. A június 3-i megmérettetés rekordérdeklődést hozott.

Az előző évek egyre nagyobb részvételi létszámaira a mostani verseny még rádobott egy lapáttal: 83 ifjú jelentkező próbálkozott a halfogással ezen a vasárnapon. A rendezők ezúton is szeretnék köszönetüket kifejezni a szervezésért Fazekas Gáspárnak és Schumann Norbertnak, a kaposszekcsői és a vásárosdombói iskolák igazgatóinak. Nem különben a szponzoroknak, Imre Gábornak és Kálmán Gábornak.

A MOHOSZ támogatását élvező Sásdi Vízgazdálkodási Horgász Egyesület négy éve úgy döntött, igyekszik megszerettetni a gyerekekkel a horgászatot, és felejthetetlen élményt nyújt a gyerekeknek és szüleiknek. Az akkor útjára indított verseny egy kicsit családi napnak is tekinthető mivel a szülők társaságában jönnek az ifjú horgászok.

A megmérettetés ez alkalommal két kategóriában zajlott: 3-8 éves korig és 9-14 éves korig. Mindkettő korosztályban az a négy gyermek érdemelt ajándékot, aki a legtöbb halat fogta. Persze azért senki sem távozott üres kézzel. Ugyanis valamennyi nevező érkezéskor a rendezők jó szokásához híven örökbe kapott egy spiccbotot a hozzá tartozó szerelékkel, valamint etetőanyagot és csontit. Ahol ez fogyott, menet közben pótolták is.

A verseny korántsem szigorú keretek között zajlott. Mindenki horgászhatott a saját hozott szerelésével is, amennyiben a szereléke egyhorgos úszós volt. Sőt még a szülők segítségét sem volt tilos igénybe venni.

Sajnos a házigazda egyesület anyagi keretei minden évben egyre korlátozottabbak. A MOHOSZ is évről évre kevesebbel tud hozzájárulni a kiosztott horgászfelszerelés beszerzéséhez. A nyeremények ezért sem voltak olyan nagy értékűek június 3-án. A rendezők éppen emiatt jó szívvel fogadnak bármilyen segítséget a rendezvény lebonyolításához.

Mindez azért nem nyomta rá a bélyegét a versenykedvre. A nagy lelkesedés és technikai tudás a 3-8 évesek korosztályában a hatéves Tóth Zolikának, a 9-14 évesek között a tizenhárom éves Végh Józsefnek eredményezett győzelmet. A legfiatalabb versenyző különdíjban részesült, és fájdalomdíjjal igyekeztek feledtetni a kellemetlenséget annál a horgászpalántánál, akinek egy pici horog akadt a karjába.

Az egyesület vezetősége reméli, hogy a mostaniakhoz hasonlóan kedvező visszajelzések érkeznek majd hozzájuk az eseményről jövőre is.

Fotó: Tusnovits Mihály

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 17:00, szombat | Helyi

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

A dombóvári Alzheimer Café és a Senior Örömtánc formáció közösen szervezett programokat az Alzheimer Világnap alkalmából szeptember 21-én.

2022. Szeptember 24. 09:00, szombat | Helyi

Dr. Zacher Gábor tartott előadást a művelődési házban

Az autómentes nap keretében Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerekről, s állított elrettentő példát nekik.

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022. Szeptember 23. 10:11, péntek | Helyi

Nem állt meg segíteni a baleset okozója

Súlyos sérüléssel járó balesetről érkezett bejelentés 2022. szeptember 22-én 15 óra 45 perc körüli időben.