Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Július 29. 17:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Bodó Ákos

Újra itthon Fekete István író fia

Újra itthon Fekete István író fia

Göllébe és Dombóvárra is ellátogatott a Chicagóban élő ifj. Fekete István és felesége. A szülőfaluban elsőként felkeresték a temetőben nyugvó szülők, kistestvérek sírját, majd a község nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Dombóváron Bodó Imre, agrármérnök-helytörténész (hívóképünkön jobbról) fogadta a vendégeket, akik elsőként megtekintették a 2011-ben bővített Fekete István Múzeumot. Délután pedig a város látnivalóit tekintették meg.

Ifj. Fekete István elismeréssel szólt a már három teremből álló gyűjteményről. Itt utoljára 2009-ben járt, akkor is és most is újabb relikviákat, levelezéseket adott át a múzeum alapítójának. A három teremben látható dokumentumokat, használati tárgyakat, kéziratokat, festményeket az elmúlt 17 év alatt immár közel 40.000 ember kereste fel.

A nagy magyar író fia a következőket írta be a vendégkönyvbe, amely már a negyedik bejegyzése a sorban:

„Hálával és köszönettel nézem minden alkalommal, mikor Dombóvárra jövök a szép Fekete István múzeum bővülését és gazdagodását, ami Bodó Imre mérnök úr melegszívű, felsőbbrendű emberségét és Édesapám irodalmi és emberi értékeinek ápolása érdekében kifejtett munkásságát igazolja.

Testvéri-baráti szeretettel:

Dombóvár, 2012. július 22.

ifj. Fekete István,
azaz Pista.”

(Bodó Ákos)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 08:52, hétfő | Helyi

A nyerő szériát folytatta a Dombóvári Kosársuli KE

A Dombóvári Kosársuli U18 Junior csapata a február 28-án megrendezett 3. fordulóban is győzelmet aratott az oroszlányi OSE Lions együttese ellen.

2021. Március 07. 12:04, vasárnap | Helyi

Március 6-tól állandóan nyitva a nagy parkoló a Szuhay Sportcentrumnál

A sportpályánál biztonsági kerítést helyeztek el, így a nagy parkoló kapuját állandó nyitva lehet tartani.

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.