Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2014. Január 24. 17:23, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: www.businessweek.com

Kamion stop Tolna megyében is

Kamion stop Tolna megyében is

A Tolna Megyei Védelmi Bizottság 16:00-tól Tolna megye területére – az M6 autópálya kivételével – elrendelte a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmi tilalmát.

A közlekedésbiztonság érdekében a Baranya Megyei Védelmi Bizottság 13:50-től Baranya megye teljes területére elrendelte a 7, 5 tonna össztömegű kamionok forgalomkorlátozását.

A Somogy Megyei Védelmi Bizottság 14:30-tól rendelte el – az M7-es autópálya kivételével - a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmi tilalmát.

A Tolna Megyei Védelmi Bizottság 16:00-tól Tolna megye területére – az M6 autópálya kivételével – elrendelte a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmi tilalmát.

Nagykónyi és Dombóvár térségében vezessenek fokozott figyelemmel, itt hókásásak, nedvesek az utak, ezeken a területeken este és a hajnali órákban, a hőmérséklet csökkenésével jegesedés várható. Tamási és Dombóvár között a 61-es úton több kamion elakadt, kérjük, hogy lehetőség szerint kerüljék el ezt a szakaszt. A 63-as út jégbordás, nehezen járható, itt is fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Mielőtt útnak indul, tájékozódjon az aktuális meteorológiai és útviszonyokról, továbbá csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljon el. Készülni kell arra, hogy a gépjármű esetleg elakadhat, a jármű felszereléseit, illetve az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni.

Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu).

A téli veszélyekről és azok megelőzéséről részletes információkat http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_havazas linken találnak. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat.

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit. A www.tolna.katasztrofavedelem.hu oldalon is folyamatosan friss információkkal szolgálunk.

Címkék: havazás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 15:12, csütörtök | Helyi

Elkezdődött az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása

A munkaterület átadása után elindult az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása tárgyában a beruházás a kormány egyedi támogatásával.

2023. Március 22. 10:18, szerda | Helyi

Már olvasható a Dombóvári Szuperinfó aktuális száma

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. Március 22. 08:36, szerda | Helyi

Letartóztatta a bíróság a Dombóváron garázdálkodó férfit

Négy folyamatban lévő ügy gyanúsítottja az a fiatalember, akit nőnapon vettek őrizetbe.

2023. Március 21. 09:06, kedd | Helyi

Idén is megküzdenek a lépcsőkkel Tolna vármegye tűzoltói

Március 18-án, szombaton a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság első állomásával nyitotta az idei sorozatát Kecskeméten.