Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Június 23. 15:27, hétfő | Helyi sport
Forrás: Tóth Erzsébet

Kaposszekcsői diákok az Országos Diákolimpián

Kaposszekcsői diákok az Országos Diákolimpián

Június 19-22. között zajlott Debrecenben a Kis Iskolák Országos Diákolimpiája. Tolna megye "atlétika három próba" fiú csapatát a kaposszekcsői fiúk képviselték, mert ők voltak a megyei győztesek.

A „Kis iskolák sportversenye” országos döntője ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik. Debrecen első alkalommal látta vendégül annak a 109 köznevelési intézménynek a diákjait, akik a megyei döntőkön szerezték meg az indulási jogot.

Az ünnepélyes megnyitó június 19-én csütörtökön, 19 óra 30 perckor kezdődött a Kossuth téren, melyen Balogh Gábor, az MDSZ elnöke mellett a Diákolimpia fővédnöke, Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének képviseletében Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztályának főosztályvezetője, a Köztársasági Elnök főhadsegédje volt jelen Debrecen város vezetése képviselőjének társaságában. A színvonalas műsor keretében közel 1000 kisdiák tette le a diák olimpiai esküt.

Június 20-án délelőtt került sor az atlétika csapatversenyre, a Gyulai István Atlétikai Stadion pályáján. A Kaposszekcsői fiúk csapata az országos 12. helyen végzett. Csapattagok: Bank Patrik, Agócs Roland, Csordás Alex, Glász Milán, Füki Milán, Esküdt Mihály

Testnevelő és felkészítő tanár: Pittinoné Kutas Erika

Gratulálunk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt