Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Március 08. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Kaposszekcsőn értékelték a gazdák borait és pálinkáit

Kaposszekcsőn értékelték a gazdák borait és pálinkáit

Kaposszekcső Község Önkormányzata február 26-án 10. alkalommal rendezett borversenyt, 2. alkalommal pedig pálinkaversenyt a Közösségi Házban.

A versenyre borral és pálinkával 23 gazda nevezett be. Ők 21 vörös-, 15 fehér-, 7 rose bort, valamint kuriózumként 1 meggybort hoztak el, hogy a bírálók véleményt mondhassanak róluk. A pálinka szerelmesei 20 féle mintával neveztek a megmérettetésre.

Az esti vacsora előtt Csapó Gyuláné polgármester köszöntötte a megjelenteket. Egyperces felállással emlékeztek meg a tavalyi verseny óta elhunyt Müller Ádámra, aki eddig az összes versenyen részt vett, számos arany és ezüst minősítést szerzett. Majd az oklevelek és emléktárgyak átadására került sor.

Eredmények: Az év vörös bora Pfeiffer Jánosé, az év fehérbora a Kozák testvéreké, az év rose borának termelője pedig Szabó Attila lett.

A 2015. év legeredményesebb kaposszekcsői bortermelője Bauer Imre.

A legjobb pálinka kitüntető címet Kerecsényi Márton törköly pálinkája érdemelte ki. Különdíjat kaptak legillatosabb pálinkájukkal a Kozák testvérek, valamint a legjobb gyümölcspálinkájával Szabó Zoltán.

Amikor már elült az izgalom, a zsűri tagjai értékelték az idei borokat és pálinkákat, tanácsokat adtak,milyen a jó szőlő és gyümölcsművelés, feldolgozás. Ötletként felmerült: néhány előadás keretében beszélni kellene a helyes szőlő és kertművelésről.

Az estét finom vacsora és jó hangulatú beszélgetés zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.