Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 10. 22:08, hétfő | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Kaposszekcsőn ismét megrendezték a szüreti fesztivált - képgalériákkal

Kaposszekcsőn ismét megrendezték a szüreti fesztivált - képgalériákkal

Október 8-án sokan néztek az ég felé, vajon meg lehet-e tartani a szekcsői felvonulást. Isten segített, egész délután nem esett az eső. Így hát nem gördült akadály a vidám szüreti hangulat útjába.

Isten segítségének fontosságát emelték ki az evangélikus templomban tartott ökomenikus Aratási Hálaünnepen is. Az evangélikus, a katolikus és a metodista egyház képviselői közösen adtak hálát Istennek a jó termésért, az életünkért. Imádkoztak a falu lakóiért és az egész emberiségért is.
A felvonulás délután fél négykor kezdődött. A kisbíró kidobolta az elmúlt év jeles eseményeit. Volt, amit humorosan, volt, amit kicsit gúnyosan, de semmiképpen sem sértően. Nem is lett ebből harag még soha.
Az idei szüreti fesztivál volt az első, amikor helybeli fellépők szórakoztatták a közönséget. Az általános iskola tanulóiból összeállt tánccsoport színvonalas műsort adott minden megállóban. A repertoárjukon szerepeltek népdalok, moldvai táncok, illetve egy szüreti hagyományokon alapuló blokk is. Ezzel a műsorral járták végig a falu utcáit. Közben, hogy mindenki hallja, merre jár a menet, a kaposszekcsői Alte Herren zenekar fújta a vidám melódiákat. Minden megállónál a Nyugdíjasklub és a Faluszépítő Egyesület tagjai süteménnyel és pogácsával látták vendégül az érdeklődőket. A helyi borosgazdák még tavalyi termésüket kóstoltatták meg a felnőttekkel.
A Közösségi Ház melletti sportpályán egész délután lehetőség volt az íjászkodás kipróbálására. A táncosok kocsija sajnos már szürkületben érkezett, ezért ők ebből az élményből nem vehették ki a részüket. A menet a Közösségi Ház színpadánál zárult. A huszonhat gyerek Márfai Attiláné irányításával ismét elkápráztatta a közönséget.
Este kilenc órától a Sportcsarnokban a Karawanka együttes mozgatta meg azoknak a lábát, akik még bírták. A jó hangulatú bál a hajnali órákban zárult.

A felvonulásról készült képeink a hírünk bevezetője feletti „Kapcsolódó galéria” hivatkozással tekinthetők meg. Ha a szekcsői közösségi ház munkatársa által a nap során készített további fotókra kíváncsi, a lenti képre kattintva megnézheti őket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.