Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 30. 11:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kaposvári színház: Egy hónap alatt egymillió forintnyi téglajegy kelt el

Kaposvári színház: Egy hónap alatt egymillió forintnyi téglajegy kelt el

Több mint egymillió forintnyi téglajegy kelt el a Csiky októberben indított akciójában. A teátrum és a város vezetése arra akarja felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy egyre sürgetőbb az idén százéves épület felújítása.

Képünk forrása: Andreas Praefcke

Szemerédi Fanni, a teátrum sajtófelelőse hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: eddig 138-an járultak hozzá a színház felújításához ezer, tízezer, illetve százezer forint értékű jegyek megvásárlásával.

Az akció elindításakor Rátóti Zoltán, a színház direktora és Szita Károly, Kaposvár polgármestere - miután a legnagyobb értékű téglajegyből vásároltak egyet-egyet - elsősorban az összefogást és nem a téglajegyekből támogatásként összegyűlő összeg fontosságát emelték ki.

Mint rámutattak, a jelenleg mintegy hétmilliárd forintba kerülő felújításra sem a színháznak, sem az önkormányzatnak nincs pénze, s nem gondolják azt sem, hogy a téglajegyekből majd összegyűlik a felújításhoz szükséges tetemes összeg. Az viszont megítélésük szerint fontos, hogy a döntéshozók lássák, milyen sokan támogatják - akár egy ezer forintos téglajegy megvásárlásával - a színház felújítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő