Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2011. Február 23. 13:45, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Karatesuli: mozgalmas évzárás, tervek a közeljövőre

Karatesuli: mozgalmas évzárás, tervek a közeljövőre

A tradicionális shotokan stílust képviselő Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület háza táján több olyan esemény is zajlott az elmúlt év végén, amelyről úgy gondoltuk, érdemes tudnia olvasóinknak. Ráadásul ma egy neves edző vezet

Február 23-án - azaz ma - az a Shinan (tanár) Záborszky Zoltán, a megyei karateszövetség elnöke vezeti a haladó versenyzők edzését, akit már nem először lát ilyen céllal vendégül a 2006-ben megalakult szervezet. Kevesebb, mint két hét múlva, március 6-án pedig edzőtábort és övvizsgát rendeznek az Apáczai tornatermében, amely foglalkozásaikat ideiglenesen befogadja.

Hogy mi is történt a házuk táján az elmúlt év végén?

December 4-én már ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Karatesuli Kupát. A versenyen öt kategóriában mérhették össze ügyességüket a vendéglátó város mellett Szekszárdról, Paksról és Szolnokról érkezett fiatalok. A kupa legeredményesebbje a lányoknál a dombóvári Ormosy Réka lett négy arany- és egy ezüstéremmel. A versenyen „Jövő reménysége” díjban részesült a legkisebbek között induló és ott öt aranyérmet szerző, szintén karatesulis Lengyel Dorka.

December 14-én a 2009/2010-es tanév diákolimpiájának országos döntőjében dobogón végzett fiatalokat köszöntötte és jutalmazta hagyományos év végi gálája keretében a Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja és a Tolna Megyei Diáksport Tanács. Az eseményen a dombóvári egyesületből Ormosy Réka, Szabó Zulejka és Kolman Zsolt vehetett át díjat.

December 19-én a már említett Shihan Záborszky Zoltán vezetésével tartottak negyven karatékának délelőtti edzőtábort.

Hagyományosnak számító évzáró eseményükön, december 20-án részt vett egyesületük szinte valamennyi tagja. Idén is itt osztották ki az egyesület által alapított "Az év sportolója" díjat, melyet 2010. évi teljesítménye alapján a leányok között - az előző évihez hasonlóan - ismét Ormosy Réka kapta, míg a fiúknál Kolman Zsolt lett a megtisztelő cím birtokosa.

Aki másra is kíváncsi a Szabó Csaba és Rizsányi Attila vezetésével dolgozó csapattal kapcsolatban, érdemes ellátogatnia honlapjukra, amely ezen a címen elérhető: http://www.karatesuli.lapok.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:34, szerda | Helyi

Részegen két táblát kidöntve az árokban kötött ki egy dombóvári autós

A Dombóvári Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség elkövetése miatt indítottak eljárást az ellen a helyi lakos ellen, aki részegen autójával lesodródott az útról és kidöntött két táblát.

2020. Május 26. 09:25, kedd | Helyi

Törő 65 éves

Nekem is – mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak – Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám.

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron