Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Súlyos hibákat állapítottak meg már a garanciális időn belül az An–26-os szállító repülőgépnél.

Melyet közbeszerzés nélkül, szakértők szerint háromszoros áron, hatszázmillió forintért vásároltak meg egy ciprusi offshore cégen keresztül a szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején a Magyar Honvédség számára – olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap birtokába került jegyzőkönyvek szerint volt például a gépen olajszivárgás, de kiderült az is, hogy a hajtómű turbinalapátjain felületi leválások, bemaródások keletkeztek. Emellett szivárgott a kerozin a jobb szárnyon lévő keszontartályból, gond volt a bal szárny borítólemezével és a faroktámasszal is. Súlyos, akár katasztrófát is okozó meghibásodás volt az is, hogy nem működött az a jelzőberendezés, amely a hajtómű hőmérséklet-változásait követi a repülés során. Később javítani kellett a légcsavart és egyéb fontos területek fűtését is.

Egyszer elrepedt a gép főfutóművének fékkarimája, amely a biztonságos földre érkezéshez szükséges, de a gép több helyen be is ázott, például a vezetőfülke ablakain vagy a függőleges vezérsík belső terében. (pr)

Címkék: repülő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.