Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Súlyos hibákat állapítottak meg már a garanciális időn belül az An–26-os szállító repülőgépnél.

Melyet közbeszerzés nélkül, szakértők szerint háromszoros áron, hatszázmillió forintért vásároltak meg egy ciprusi offshore cégen keresztül a szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején a Magyar Honvédség számára – olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap birtokába került jegyzőkönyvek szerint volt például a gépen olajszivárgás, de kiderült az is, hogy a hajtómű turbinalapátjain felületi leválások, bemaródások keletkeztek. Emellett szivárgott a kerozin a jobb szárnyon lévő keszontartályból, gond volt a bal szárny borítólemezével és a faroktámasszal is. Súlyos, akár katasztrófát is okozó meghibásodás volt az is, hogy nem működött az a jelzőberendezés, amely a hajtómű hőmérséklet-változásait követi a repülés során. Később javítani kellett a légcsavart és egyéb fontos területek fűtését is.

Egyszer elrepedt a gép főfutóművének fékkarimája, amely a biztonságos földre érkezéshez szükséges, de a gép több helyen be is ázott, például a vezetőfülke ablakain vagy a függőleges vezérsík belső terében. (pr)

Címkék: repülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.