Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 15. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani jövő hét péntekig az ország útjain

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani jövő hét péntekig az ország útjain

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig - hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken közleményben.

Azt írták, katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség, ezért megnövekedett honvédségi járműforgalomra kell számítani október 14-én, pénteken az Újmajor - Veszprém - Várpalota - 8-as főút - Székesfehérvár - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - 4-es főút - Hajdúhadház - Debrecen útvonalon; péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon.

Szintén konvojra kell számítani a Kaposvár - Székesfehérvár - Várpalota útvonalon hétfőtől jövő hét péntekig reggel hat és délután két óra között.

Az M5-ös autópálya - M0-s autópálya - M7-es autópálya - 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között pedig keddtől reggel hat és 18 óra között közlekednek katonai járművek.

Közölték: a Magyar Honvédség is - a jogszabályokat betartva - törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozza az állampolgárok haladását, ugyanakkor kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Fotó: Honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.