Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 21. 12:50, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kényelmes ágyat, tisztaságot és wifit igényelnek a magyar utazók egy felmérés szerint

Kényelmes ágyat, tisztaságot és wifit igényelnek a magyar utazók egy felmérés szerint

A tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wifire vágynak a magyar utazók a GKI és a Bónusz Brigád MTI-nek elküldött kutatása szerint.

A 1025 utazót megkérdező reprezentatív, online felmérésből kiderült, az utazók 39 százalékának a legfontosabb maga az úti cél, míg 34 százalékuknak az utazás ára.

A magyar nyaralók 45 százaléka európai célpontokat választ, belföldre 38 százalékuk megy.

Az eredmények alapján a válaszadók 91 százalékánál a megfelelő ár-érték arány dönt az úticél kiválasztásakor, 71 százalékuk a szálloda elhelyezkedését tekinti elsődleges szempontnak.

Mind a kisgyerekesek, mind a gyerektelenek a tengerpartot választják legszívesebben, 67 százalék válaszolt így. Nyaraláskor a megkérdezettek 83 százaléka várost néz, 65 százaléka kirándul, 57 százalékuk pihenéssel tölti az időt. A városnézés a középiskolás gyerekkel utazók esetében kiemelkedően magas: 94 százalékuk választja ezt a kikapcsolódási formát.

A szálláshelyek közül a szállodák vezetik a sort, 63 százalékban itt foglalnak szállást, második legnépszerűbb az apartman, 59 százalékkal.

A válaszadók 90 százaléka szerint a tisztaság a legfontosabb egy szállásnál, 64 százalékuk elvárja a wifit, 68 százalék a kényelmes, nagy ágyat. A 18-24 évesek körében a wi-fi jelentősége már 85 százalék, az idősebb korosztályban ennek jelentősége fokozatosan csökken, de még a 60 év felettieknél is 57 százalék igényli, hogy legyen vezeték nélküli internet a szobában.

Címkék: ágy, kényelem, tiszta, utazás, WiFi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni