Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 21. 06:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött

Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött

Az elmúlt napokban megjelent híreket igazolva Kerkez Milos az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Bournemouth-hoz szerződött.

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett klub a Twitter-oldalán és a honlapján jelentette be csütörtökön reggel, hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet. A megállapodás időtartamáról és az átigazolási összegről nem írtak, de korábbi sajtóinformációk szerint a játékos négy évre kötelezte el magát, a Bournemouth pedig 18 millió eurót fizetett érte.

Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta: nagyon örülnek, hogy bejelenthetik Kerkez szerződtetését.

"Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni" - fogalmazott. - "Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát."

A 19 éves Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szezonban - minden versenysorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt a Konferencia-ligában elődöntős gárdában. A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. Az olaszok felnőtt csapatában egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar, aki a közelmúltban a PL-be igazolt, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon. Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wanderers keretének tagja, de még nem lépett pályára a PL-ben.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagy előrelépés Kerkez karrierjében, hogy a Premier League-ben szerepelhet.

"Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében." - nyilatkozott Rossi az MLSZ honlapján.

Hozzátette, Kerkez nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, "bőven van még benne potenciál".

"Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni." - fogalmazott az olasz szakember.

Az augusztus 11-én kezdődő angol bajnokság második fordulójában találkozik a Liverpool és Bournemouth, azaz Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos csapata.

Gera Zoltán, aki két csapatban is szerepelt a Premier League-ben - a West Bromwich Albionban és a Fulhamben -, úgy vélekedett, azzal, hogy Kerkez a Bournemouth-hoz szerződött, nagyon jó helyre került.

"Szerintem senki nem kétkedik abban, hogy jelen pillanatban a Premier League a legerősebb bajnokság a világon. Oda szeretnének menni a játékosok játszani és hogy ha ott, abban a csapatban jól játszik, megállja a helyét, kiemelkedik, akkor nyilván lehet följebb is lépni. De azért maradjunk annyiban, hogy egy Premier League-ben, egy Bournemouth-ban játszani nem kis dolog. Hogyha megnézzük, hogy milyen játékosokat igazoltak az elmúlt időszakban, akkor azt látjuk, hogy 25 és 15 millióért vettek játékosokat, ezt más csapatok nem tudják megtenni, akár egy Lazio, akár egy Benfica sem." - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a szakember.

Gera kiemelte, az az agresszivitás, amivel Kerkez rendelkezik, nagyon ritka a futballban, "egy az egyben szinte nem lehet őt megverni, támadásban is nagyon bátran belép a játékba". Hozzátette, az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként azt látta, hogy a védő nagyon gyorsan fejlődött.

Gera szerint Szoboszlai és Kerkez érkezése akár megerősítheti a Wolverhamptont abban, hogy ne adja újra kölcsön Bolla Bendegúzt és kipróbálja, mire képes a Premier League-ben.

Magyar futballisták a Premier League-ben:
-----------------------------------------
Kozma István: Liverpool - 1992-93
Gera Zoltán: West Bromwich Albion, Fulham - 2004-06, 2008-14
Király Gábor: Crystal Palace, Aston Villa - 2004-05, 2006-07
Torghelle Sándor: Crystal Palace - 2004-05
Priskin Tamás: Watford - 2006-07
Fülöp Márton: Sunderland, Manchester City, West Bromwich Albion - 2007-10, 2011-12
Halmosi Péter: Hull City - 2008-09
Kurucz Péter: West Ham United - 2009-10
Bogdán Ádám: Bolton Wanderers, Liverpool - 2010-12, 2015-16
Buzsáky Ákos: Queens Park Rangers - 2011-12
Bolla Bendegúz: Wolverhampton 2021-
Szoboszlai Dominik: Liverpool - 2023-
Kerkez Milos: Bournemouth - 2023-

Fotó.Bournemouth

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,