Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2011. Május 28. 22:30, szombat | Helyi

Kernenből kerekeztek Dombóvárra - képgalériával

Kernenből kerekeztek Dombóvárra - képgalériával

Május 27-én délután érkezett Dombóvárra az a tizenegy kerékpáros és az őket autóval kísérő sofőr, akik a németországi Kernen im Remstalból indultak május 20-án, és tettek meg 1144 kilométert a Stuttgarthoz közeli település magyar

Nem ez az első dombóvári útja a Team Schwaben kerékpáros klubnak. Először 1992-ben kerekeztek ide, abban az évben, amikor Kernenben is megerősítették az 1991-ben Dombóváron a két település önkormányzatának képviselői által aláírt testvérvárosi szerződést. Azóta már negyedik alkalommal járnak itt, és kerekezésük mostani célja a huszadik évforduló megünneplése volt.

Kernenből még tizenkét kerekes és kettő sofőr kelt útra, azonban egy baleset miatt az egyik biciklistának és az egyik autóvezetőnek vissza kellett fordulnia. Ugyanakkor nincs tudomásunk arról, hogy nagy baj történt volna. Nem úgy, mint a biciklisek legutóbbi ittjártakor.

Hat évvel ezelőtt, éppen május 27-én ugyanis az út akkori főszervezője, Heinz Barocke nem sokkal Dombóvárra érkezését követően tragikus hirtelenséggel elhunyt. A városba pénteken a dombóvári kerékpáros klub nyolc tagjának kíséretében begördült német kerekesek városházi fogadtatásukat követően el is látogattak a Deák Ferenc utca torkolatánál álló Barocke-fához, hogy tisztelegjenek egykori sporttársuk emléke előtt.

A kerneni startnál az ottani testvérvárosi egyesület által búcsúztatott csapatot a célállomáson a Dombóvár-Kernen i.R. Baráti Kör Egyesület titkára, Grünwald Pál és tagtársai fogadták. Ők látták vendégül vezetőjüket, Uwe Eberspächert és a társaságot az érkezés estéjén, kalauzolják vendégeiket szombaton Pécsen és Siklóson, valamint vasárnap Budapesten. Innen repül haza majd holnap annak a klubnak a küldöttsége, amelynek Kernenből és környékéről származó jelenlegi, illetve korábbi tagjai Magyarországon kívül már jártak két keréken Franciaországban, Svájcban és Olaszországban, nem is beszélve németországi útjaikról.

Az érkezésükről készült képgaléria a lenti fotóra kattintva megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.