Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 08. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Február első hétvégéjén a körmendi Batthyány Kastélyközpontban rendezték meg a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia két korcsoportjának országos elődöntőjét, melyen kiválóan szerepeltek az Illyés Gyula Gimnázium csapatai.

Elsőként a 9-12. évfolyamos diákok versenyeztek. A fiataloknak hatalmas ismeretanyagot kellett előzetesen elsajátítaniuk, hiszen ismerniük kellett például az 1968-ban Mexikóvárosban rendezett nyári olimpián érmet szerzett magyar sportolókat, az összes ötkarikás játék hazai bajnokait, híres tornászainkat és a téli olimpiák sikeres szereplőit is. A nehéz feladatokkal kiválóan birkózott meg a Bor Bernadett, Kőszegi Szabolcs, Kőszegi Gergő és Havanecz Zsolt alkotta dombóvári gárda, mely a második helyet szerezte meg.

Az 5-8. osztályos gyerekeknek többek között a téli ötkarikás események történetéről, az 1928-as amszterdami nyári olimpiáról és a magyar ökölvívókról kellett számot adniuk. A mezőny erejét jelzi az, hogy a nyolc együttes részvételével lebonyolításra kerülő Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos fináléjába a körmendi elődöntőből hat résztvevő jutott be. Köztük van az Illyés Gyula Gimnázium Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma összeállítású társasága is, mely ez alkalommal harmadikként végzett.

A fiatalokat dr. Szenyéri Zoltán, a középfokú oktatási intézmény vezetője készítette fel a szép sikereket hozó megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.