Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2018. Február 08. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Február első hétvégéjén a körmendi Batthyány Kastélyközpontban rendezték meg a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia két korcsoportjának országos elődöntőjét, melyen kiválóan szerepeltek az Illyés Gyula Gimnázium csapatai.

Elsőként a 9-12. évfolyamos diákok versenyeztek. A fiataloknak hatalmas ismeretanyagot kellett előzetesen elsajátítaniuk, hiszen ismerniük kellett például az 1968-ban Mexikóvárosban rendezett nyári olimpián érmet szerzett magyar sportolókat, az összes ötkarikás játék hazai bajnokait, híres tornászainkat és a téli olimpiák sikeres szereplőit is. A nehéz feladatokkal kiválóan birkózott meg a Bor Bernadett, Kőszegi Szabolcs, Kőszegi Gergő és Havanecz Zsolt alkotta dombóvári gárda, mely a második helyet szerezte meg.

Az 5-8. osztályos gyerekeknek többek között a téli ötkarikás események történetéről, az 1928-as amszterdami nyári olimpiáról és a magyar ökölvívókról kellett számot adniuk. A mezőny erejét jelzi az, hogy a nyolc együttes részvételével lebonyolításra kerülő Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos fináléjába a körmendi elődöntőből hat résztvevő jutott be. Köztük van az Illyés Gyula Gimnázium Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma összeállítású társasága is, mely ez alkalommal harmadikként végzett.

A fiatalokat dr. Szenyéri Zoltán, a középfokú oktatási intézmény vezetője készítette fel a szép sikereket hozó megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.