Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 28. 16:07, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér Dombóváron szombat délután.

A színes forgatagban az Agrárminisztérium által támogatott termelői kultúr piacon kínálta termékeit tizenkét tolna megyei vállalkozó; mézes puszedli, ízesített méz, sajtok, különleges csokoládé, húsáru, sörkülönlegességek, kiváló minőségű keatívok közül válogathattak a rendezvényre látogatók.

Pintér Szilárd polgármester örömmel látogatta végig a vásárt vendégeivel. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke több helyen vásárolt a kiváló termékekből.

Koncertek, jelmezfelvonulás, gólyalábasok műsora, tűzzsonglőrök, népi fajátékok, kézműves foglalkozások várták a résztvevőket. Dombóvár Város Önkormányzata a Dombó-Csipssz Egyesülettel közösen hirdetett jelmezversenyt több kategóriában. Szép számmal neveztek a gyerekek, legnépszerűbb az unikornis és a Harry Potter jelmez volt, de angyalok, királylányok, pillangók, rocksztár, manó is felsorakozott a megmérettetésre. A négy fős zsűri gyermek kategóriában a hippi lány jelmezt értékelte a legjobbnak, birtokosa egy családi belépőt nyert a pécsi állatkertbe. A felnőtt kategóriában a legjobb a banán jelmez lett, melynek viselője egy családi vacsorával lett gazdagabb. A legkreatívabb kategóriában egy kis bárányt, a legviccesebben az álcázott katonát díjazta a zsűri, mindketten egy-egy tortát kaptak ajándékba. Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász felajánlásának köszönhetően egy különdíj is gazdára talált, a választás a pici aranyszőrű bárányra esett.

A Dombóvári Székely Kör 450 farsangi fánkot sütött az alkalomra, mindenki dicsérte a lekvárral, nutellával ízesített süteményt.

Címkék: farsang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.