Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. Július 29. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Tisztelt Szülők! Kedves Dombóváriak!

Felhívjuk figyelmüket, hogy két támogatási lehetőség is elérhető városunk honlapján, amelyekkel a családokat támogatja Dombóvár Város Önkormányzata. A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Utazási támogatás
A képviselő-testület 2021. augusztus 5. napján döntött arról, hogy szeretné támogatni az iskoláskorú gyermekeket azzal, hogy utazási támogatások részeként kérelemre havi buszbérletet biztosít.
A támogatásra jogosult az a gyermek,
- aki dombóvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, továbbá
- általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását), és
- a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 285.000,- Ft-ot. (a kérelemhez csatolni kell a család tagjainak jövedelemigazolását)

A támogatás 1 évre, tárgyév szeptember 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig állapítható meg, de évközbe is bármikor benyújtható. Jogosultak vagy törvényes képviselőjük minden hónap 5. napjáig vehetik át az adott hónapra vonatkozó buszbérletet.

Az alábbi linken érhető el a nyomtatvány:
https://dombovar.hu/.../23.-Kerelem-berlet-tamogatashoz.doc

Iskolakezdési támogatás
2022. évben Dombóvár Város Önkormányzata ismét lehetőséget biztosít arra, hogy ajándékutalvány (Edenred) formájában segítse a családokat.
Támogatásra jogosult az a szülő, nevelőszülő, gyám,
- aki a köznevelési intézménybe járó gyermekére való tekintettel rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult, továbbá
- a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114.000,- Ft-ot (ebben az esetben a kérelemhez csatolni kell a háztartás tagjainak jövedelemigazolását);
- és a gyermek általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik. (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását)

A támogatás összege 10.000,- Ft gyermekenként.
Az iskolakezdési kérelem 2022. szeptember 30. napjáig adható be.

A nyomtatvány az alábbi linken elérhető:
https://dombovar.hu/.../felhivas-iskolakezdesi-tamogatas-2/

Mindkét kérelem személyesen is igényelhető, valamint ügyfélfogadási időben lehet benyújtani a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. szám alatt, +36-74/564-564).

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.