Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 28. 07:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két újabb gyorstöltővel bővült az elektromos töltőhálózat

Két újabb gyorstöltővel bővült az elektromos töltőhálózat

Két új 49,8 kilowattos elektromos autó villámtöltőt adtak át Zuglóban, illetve az M3-as autópálya mellett, ezzel 13 helyszínre bővült a Budapesten és környékén elérhető nagyteljesítményű töltőpontok száma

- közölte az új kutak egyik beruházója, a Nissan Gablini szerdán az MTI-vel.
A cég közleménye szerint a töltőállomások közel 30 perc alatt 80 százalékra töltik egy átlagos, középkategóriás elektromos autó akkumulátorait.

A tájékoztatás szerint Budapesten tizenhárom 40 kilowattnál nagyobb kapacitású gyorstöltő üzemel, ebből öt használata nem igényel előzetes regisztrációt, illetve a parkolást is beleértve díjmentes, és közülük három a Nissan Gablini telephelyein üzemel.

A Gablini cégcsoport tulajdonos vezérigazgatója, Gablini Gábor szerint az elektromos autók mára elérték azt a fejlettségi szintet, hogy valódi alternatívát kínálnak a belső égésű motorokkal szemben. A társaság tapasztalatai szerint az elektromos autóknak 75 százalékkal alacsonyabb az üzemanyag-, illetve 50 százalékkal a szervizköltsége.

Az 1988-ban alapított, jelenleg 160 főt foglalkoztató Gablini cégcsoport 2015-ben közel kétezer gépjárművet értékesített, jelenleg a Nissan, Peugeot, Hyundai és Kia márka modelljeit értékesíti négy telephelyén, illetve az Infiniti márka kizárólagos forgalmazója Magyarországon. A cég kínálatában már három éve jelen vannak az elektromos személyautók és kis-tehergépjárművek is.

Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a cégcsoport nettó árbevétele tavaly 9,30 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 9,36 milliárd forint után. Adózott eredménye pedig 177,78 millió forint volt, 2014-ben még 178,99 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére