Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 08. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt.

Közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap. Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.

Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják az esztergomi repülőtéren vasárnap történt, két halálos áldozatot követelő baleset körülményeit - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Bajkó Erika közlése szerint a balesetet szenvedett Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre. Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette.

Az eddigi információk szerint miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát.

A gépek eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek. Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életet - tette hozzá.

A másik vitorlázó is súlyosan megsérült, de a pilóta le tudta tenni a gépet a repülőtéren - mondta Bajkó Erika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni