Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Június 25. 09:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevesen tudnak a szocpolról

Kevesen tudnak a szocpolról

Csak két banknál kapható jelenleg a szocpol, és csak nagyon szűk réteg jogosult rá.

Bár a kormány 5,2 milliárdot szánva 4-5 ezer család lakáshoz jutását szerette volna az eredeti tervek szerint így támogatni, az eddigi tapasztalatok szerint ennyire vélhetően nem lesz szükség. Sokan ugyanis egyszerűen nem tudnak a lehetőségről – írja a Világgazdaság.

A lap szerint vidéken az új ingatlanok hiánya, a fővárosban a magas négyzetméterenkénti ár okozza a problémát. Emellett sokan nem is tudnak a lehetőségről. Szocpol csak új lakás építéséhez, vagy új lakás vásárlásához vehető igénybe, és kizárólag azok a személyek kaphatják meg, akiknek nincs lakástulajdonuk, köztartozásmentes adózók, és a családban legalább az egyik szülő bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. Szigorú elvárások vannak ezen túlmenően az ingatlan méretére, a négyzetméterenkénti árra és az energetikai besorolásra vonatkozóan is.

A szocpol jelenleg az OTP-nél és az FHB-nál kapható.Mindkét banknál érdeklődésről számoltak be.Az OTP-nél azt mondták, az ügyfeleik közöl akár ezer is megkaphatja az év végig a kedvezményt, melynek összege elérheti a másfél milliárd forintot. Az FHB-nál nem számolják a szocpolos ügyfeleket, azt tapasztalják viszont, hogy a kliensek közül sokan nem is tudnak a lehetőségről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.