Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2011. Március 28. 23:19, hétfő | Helyi

Kézműveskedés, táncház és nemzetiségi est Sásdon - képgalériával

Kézműveskedés, táncház és nemzetiségi est Sásdon - képgalériával

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvényen vehettek részt az érdeklődők a sásdi általános iskolában március első szombatján. Sokan érezték magukat kitűnően a sásdi művelődési ház által szervezett délutánon és esté

Elsőként kézműves foglalkozás csalogatta az érdeklődőket ovis kortól a felnőttig. A résztvevők nyolcféle különböző tevékenységet próbálhattak ki.

Közben intenzíven gyakorolt a helyi Deuschklub 90-es évekig aktív tánccsoportjának az alkalomra újra összeállt része. Egykori vezetőjük, Csikós Béláné alaposan megdolgoztatta az amatőr táncosokat, akik néha önmagukon is meglepődtek, mennyire a lábukban vannak még az elfelejtettnek hitt lépések és koreográfiák. A gyakorlás szüneteiben pedig jólesett egy kis nosztalgiázás és anekdotázás régi fényképek társaságában.

Ahogy véget ért a kézműves foglalkozás, sváb táncház kezdődött, amelyet Mausz Judit pécsi tanítónő vezetett. Kicsik és nagyok jól szórakozva, közösen tanulták meg és gyakorolták a nemzetiségi táncok alaplépéseit és mozdulatait.

A táncház aztán német nemzetiségi estbe torkollott, amelynek felvezetéséről a sásdi Deutschklub énekkara és a Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Tánccsoport gondoskodott. Ezen utóbbiban rendhagyó módon egy sásdi pár is szerepelt. A hajnalig tartó mulatsághoz azután az Unterrock zenekar játszotta a talpalávalót.

Szórakozó negyedbeli képgalériánkat a lenti képre kattintva megnyithatja. Fotóink részben a szervezőktől, részben munkatársunktól származnak.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.