Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2011. Március 28. 23:19, hétfő | Helyi

Kézműveskedés, táncház és nemzetiségi est Sásdon - képgalériával

Kézműveskedés, táncház és nemzetiségi est Sásdon - képgalériával

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvényen vehettek részt az érdeklődők a sásdi általános iskolában március első szombatján. Sokan érezték magukat kitűnően a sásdi művelődési ház által szervezett délutánon és esté

Elsőként kézműves foglalkozás csalogatta az érdeklődőket ovis kortól a felnőttig. A résztvevők nyolcféle különböző tevékenységet próbálhattak ki.

Közben intenzíven gyakorolt a helyi Deuschklub 90-es évekig aktív tánccsoportjának az alkalomra újra összeállt része. Egykori vezetőjük, Csikós Béláné alaposan megdolgoztatta az amatőr táncosokat, akik néha önmagukon is meglepődtek, mennyire a lábukban vannak még az elfelejtettnek hitt lépések és koreográfiák. A gyakorlás szüneteiben pedig jólesett egy kis nosztalgiázás és anekdotázás régi fényképek társaságában.

Ahogy véget ért a kézműves foglalkozás, sváb táncház kezdődött, amelyet Mausz Judit pécsi tanítónő vezetett. Kicsik és nagyok jól szórakozva, közösen tanulták meg és gyakorolták a nemzetiségi táncok alaplépéseit és mozdulatait.

A táncház aztán német nemzetiségi estbe torkollott, amelynek felvezetéséről a sásdi Deutschklub énekkara és a Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Tánccsoport gondoskodott. Ezen utóbbiban rendhagyó módon egy sásdi pár is szerepelt. A hajnalig tartó mulatsághoz azután az Unterrock zenekar játszotta a talpalávalót.

Szórakozó negyedbeli képgalériánkat a lenti képre kattintva megnyithatja. Fotóink részben a szervezőktől, részben munkatársunktól származnak.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

2019. December 10. 09:23, kedd | Helyi

Különdíj a szavalóversenyen

December 2-án Bonyhádon rendezték meg a Vörösmarty Mihály Emléknap keretében a Tolna megyei szavalóversenyt.

2019. December 09. 11:40, hétfő | Helyi

Hárman sérültek súlyosan

Két személyi sérüléses baleset történt a hétvégén Tolna megyében.