Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2021. Június 01. 11:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Szabálytalan előzés okozta a tavaly februári, két ember életét követelő balesetet Csótnál, emellett a gyanúsított autója az ahhoz kapcsolt utánfutóval nem felelt meg a műszaki előírásoknak

- állapította meg a most lezárult rendőrségi vizsgálat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján azt közölte: a 27 éves Komárom-Esztergom megyei férfi ellen közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított eljárást a pápai rendőrkapitányság.

A férfi 2020. február 17-én délelőtt Csót irányából Pápateszér felé tartott az autójával és az ahhoz kapcsolt utánfutóval. A sofőr egy bukkanónál a záróvonalat átlépve az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, ekkor összeütközött a szemből érkező autóval, amely ennek következtében kigyulladt, az abban ülő két ember meghalt. A szabálytalan előzést végző sofőr és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség megállapította azt is, hogy a balesetet okozó sofőr a járműszerelvénnyel túllépte a megengedett sebességet, a személygépkocsi hátsó kerekeinek mérete jelentősen eltért egymástól, továbbá a bal oldali hátsó gumiabroncs mintázata sem felelt meg a műszaki előírásoknak.

A pápai rendőrkapitányság az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek - áll a közleményben.

Címkék: csót, halálos baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 09:39, kedd | Belföld

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a COVID idején

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.