Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2021. Január 14. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Kiemelt figyelmet kap a jövőben is Dombóváron a járdák, utak minőségjavítása

Kiemelt figyelmet kap a jövőben is Dombóváron a járdák, utak minőségjavítása

Korábban nem látott mértékben indult el az útburkolatok javítása, felújítás Dombóváron 2020-ban.

A járdák és az útburkolatok állapota sok helyen minősíthetetlen, a csapadékvíz elvezetés megoldásra vár a legtöbb városrészben. Több intézkedés, előrelépés történt a felsorolt problémák megoldására 2020-ban.

Már kézzelfogható eredményről számolhatunk be Újdombóváron és Szőlőhegyen, valamint Mászlonyban. A kialakult vírushelyzet ellenére elmondható, hogy számos útburkolat-felújításnak örülhetett a város. Tavasszal a mászlonyi út, a nyár folyamán a Radnóti utca nagyobb szakasza és a Fészek utca aszfaltozása, majd a Gárdonyi utca, illetve a Fő utca, III. utcai csomópont (újdombóvári templom) és a IX. utca közötti szakasz útburkolatának teljes körű felújítása megtörtént.

Befejeződött a kórházi és a gimnázium előtti parkoló megépítése. 2021-ben a vasútállomásnál új parkolók kialakításával folytatódik a bővítés a megnövekedett igények miatt. A JAM csarnokban múlt év tavaszától folyik a térkőgyártás, amely szintén a járdák állapotának javulását fogja eredményezni az elkövetkező években.
Útépítési, útfelújítási jellegű munkára valamivel több mint 130 millió forintot költött a város az elmúlt évben részben pályázati forrásból. Ez az összeg magába foglalja 3744 méter útburkolat megújulását, további lokális útburkolati javítási munkákat, a két parkoló megépítésének teljes költségét és a Fészek utca-Szent Gellért utcai csomópont felújítását.

A következő években lényegesen több forrással számol a városvezetés az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 08:36, hétfő | Helyi

Mezei Liga után indult az atlétikai fedettpályás szezon

Egyéni csúcs és biztató eredmények.

2021. Január 23. 23:09, szombat | Helyi

Vasárnap estétől egyre többfelé havazás váltja az esőt

Hétfőig több centi hó fog esni az ország déli és keleti felén.

2021. Január 22. 11:32, péntek | Helyi

Kiállítás a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban Reflexiók OnlineTérben címmel

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

2021. Január 21. 11:44, csütörtök | Helyi

Fejlesztik a dombóvári ipari parkot 255 millió forintból

Pintér Szilárd polgármester kiemelte, elsődleges cél a barnamezős területen az infrastrukturális fejlesztés, valamint a zöldmezős terület közművesítése hat hektáron.