Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Június 27. 08:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kihelyezett fogadóóra Szuhay dombon

Kihelyezett fogadóóra Szuhay dombon

Június 20-án a szuhaydombi településrészt kereste fel a várost bejáró kerékpártúra során Szabó Loránd polgármester, vele tartott a választókörzet képviselője, Talapka Rudolf

és a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal több munkatársa is.

A kis csapat a biciklizés közben több helyen is megállt azért, hogy kihelyezett fogadóórát tartson. A területen élők leggyakrabban a járdák és az utak rossz állapotára, a szemétszállítási problémákra, a száguldozó járművekre, a lakatlan ingatlanok „dzsungelesedésére”, valamint a rágcsálók és a nedves élőhelyek környékén előforduló állatok megjelenésre panaszkodtak.
A túra során a társaság megtekintette azt a készülőfélben lévő kutyafuttatót, ami az Ifjúsági Sporttelep mellett kerül kialakításra. A kerítés és a kapu már áll, az információs táblák, a padok és az ebek számára készülő ügyességi elemek is hamarosan a helyükre kerülnek.
A Lehel sor lakói örömüket fejezték ki azért, hogy az utcában lévő árkokat beszinteztette és leburkoltatta a képviselő-testület segítve ezzel a csapadék- és talajvíz-elvezetését. Korábban sokszor okozott gondot az, hogy a Kapos-folyó magas vízállása miatt a Konda-patak és a Strandi-árok visszaduzzadva elárasztotta az itt lévő kerteket, illetve udvarokat.
- Az összeségében több mint 11.000.000 forintba kerülő beruházás még nem fejeződött be - mondta Szabó Loránd.
- Hátravan még a Dózsa György utcában lévő árok megfelelő lejtésének kialakítása és a Strandi-árkon két visszacsapó zsilip beépítése a víz visszacsorgásának megakadályozása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.