Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 27. 08:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kihelyezett fogadóóra Szuhay dombon

Kihelyezett fogadóóra Szuhay dombon

Június 20-án a szuhaydombi településrészt kereste fel a várost bejáró kerékpártúra során Szabó Loránd polgármester, vele tartott a választókörzet képviselője, Talapka Rudolf

és a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal több munkatársa is.

A kis csapat a biciklizés közben több helyen is megállt azért, hogy kihelyezett fogadóórát tartson. A területen élők leggyakrabban a járdák és az utak rossz állapotára, a szemétszállítási problémákra, a száguldozó járművekre, a lakatlan ingatlanok „dzsungelesedésére”, valamint a rágcsálók és a nedves élőhelyek környékén előforduló állatok megjelenésre panaszkodtak.
A túra során a társaság megtekintette azt a készülőfélben lévő kutyafuttatót, ami az Ifjúsági Sporttelep mellett kerül kialakításra. A kerítés és a kapu már áll, az információs táblák, a padok és az ebek számára készülő ügyességi elemek is hamarosan a helyükre kerülnek.
A Lehel sor lakói örömüket fejezték ki azért, hogy az utcában lévő árkokat beszinteztette és leburkoltatta a képviselő-testület segítve ezzel a csapadék- és talajvíz-elvezetését. Korábban sokszor okozott gondot az, hogy a Kapos-folyó magas vízállása miatt a Konda-patak és a Strandi-árok visszaduzzadva elárasztotta az itt lévő kerteket, illetve udvarokat.
- Az összeségében több mint 11.000.000 forintba kerülő beruházás még nem fejeződött be - mondta Szabó Loránd.
- Hátravan még a Dózsa György utcában lévő árok megfelelő lejtésének kialakítása és a Strandi-árkon két visszacsapó zsilip beépítése a víz visszacsorgásának megakadályozása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.