Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2013. Július 12. 15:41, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Kihívás napja – Máriapócs: Verseny az idővel és a kuplungokkal

Kihívás napja – Máriapócs: Verseny az idővel és a kuplungokkal

Íme, Magyarország legszebb drift versenyzőjével készített riport, a máriapócsi Kihívás napja után!

Nagyon vártuk már a rabócsiringi versenyt, mivel a pálya karakterisztikája jól fekszik az E30-nak és a fordított nyomvonal új kihívásokat jelentett.

Szombaton kitelepültünk a megszokott helyünkre és hangolódtunk a versenyre.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, de a nagy meleg miatt az aszfalt jóval fogósabbnak bizonyult mint korábban. Elkezdtük keresni a megfelelő abroncsot és begyakorolni a pályát, de ekkor megadta magát a kuplung. A csapat kupaktanácsa úgy döntött, javítjuk a hibát, hogy vasárnap már az első edzésen újra gurulhassunk.

A megfelelő háttér lebeszélése után elindultunk újra Budapestre hogy az éj leple alatt az Mpower Kft műhelyében új kuplunggal ruházzuk fel az E30-at. Vasárnap reggel hatkor a kis sárga versenyvas, már újra a máriapócsi depóban állt.

Az új kuplung sajnos 4 kör után ismét megálljt parancsolt. A versenyzőtársak segítségének köszönhetően Nagykállóban kaptunk egy utcai kuplungtárcsát. Kis csapatunk ismét erőt gyűjtött, majd a Narancs Drift Team és a Tar fiúk közreműködésével nekiálltunk a szerelésnek.

Az autó a kvalifikáció utolsó perceire összeállt, de a kuplungot óvatosan kellett kezelni, minél kevesebbet váltani, hogy legalább pár kört kibírjon. Így a kvali első körében Nikolett biztonsági körrel nyitott, a másodikban kicsit bátrabban de nagy óvatossággal a 10. helyet szereztük meg.

Az első csatában Tóth Alapos Géza volt az ellenfelünk. A múltkori versenyen tapasztaltak miatt gyanítottuk, hogy lesz egy visszahívás is a sztoriban. Így legyen lottó ötösünk :) De semmi sem tartóztathatott fel minket, hogy tovább lépjünk és a top nyolcban Grózinger Zsoltival meccseljünk. Megtettük amit lehetett, illetve amit a kuplung engedett és a maximumot kihozva magunkból igyekeztünk helyt állni, de ez most nem volt elég, így megérdemelten, a későbbi győztes, Zsolti jutott tovább.

Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl, legyőztük az akadályokat, fontos pontokat szereztünk, és megtartottuk dobogós helyünket a bajnokságban.

Kihívás napja végeredmény: Nerom3 Drift Team vs. kuplung : 3:2 J

Találkozunk Július 20.-án a Hegyi Driften :)

Köszönjük a segítséget mindenkinek aki velünk volt, szurkolt akár a pályaszélén akár otthon!

További információ a csapatról és Szántó Nikolettről: www.facebook.com/NeroM3.hu

Címkék: drift, Máriapócs

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.

2021. Február 12. 10:10, péntek | Sport

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Az éves értékelést a Lada Gr "A" kategória Bajnok párosa a Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert nyerte az R-CUP Challenge bajnokságban.