Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2021. Január 13. 13:21, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Kilenc beruházás készült el Dombóváron sportegyesületek és az önkormányzat összefogásával

Kilenc beruházás készült el Dombóváron sportegyesületek és az önkormányzat összefogásával

Az együttműködésnek köszönhetően több mint nyolcvanhatmillió forint
összegben készültek el sportfejlesztési beruházások Dombóváron 2020-ban.

A Kosársuli egyesület közreműködésével a Szuhay Sportcentrum kosárlabda csarnokának világítása majdnem tizenhatmillió forintból, a Dombóvári Focisuli támogatásával két műfüves pálya megépítése megközelítőleg hatmillió forint ráfordítással, továbbá a Dombóvári Ifjúság Sporttelepen (DIS) a lelátó felújításán túl, az öntözőrendszer és az eredményjelző rendszer került felújításra.

Szintén új beruházás a DIS pályáján a megépült strandröplabda pálya, amelynek eredményeképpen a Dombóvári Amatőr Röplabda Club számára nyílt lehetőség a kulturáltabb sportolásra, versenyzésre. Sor került egy multifunkciós traktor beszerzésére is, amellyel a városban található műfüves pálya karbantartása és a meglévő élőfüves pályák gondozása is az előírásoknak megfelelően történhet. Dombóvár Város Önkormányzata több mint huszonötmillió forinttal járult hozzá a fejlesztésekhez.

Ezt a léptéket a következő években folytatni szeretnék az együttműködő felek. 2021-ben már közel 100 millió forint áll rendelkezésre sportfejlesztésekre Dombóváron, amelynek nagy része pályázati forrás. Így tervek szerint még az idei évben a DIS pályán az öltöző és vizesblokk, valamint a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítására, továbbá pályakarbantartó, illetve konténeröltözők beszerzésére is sor kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 08:36, hétfő | Helyi

Mezei Liga után indult az atlétikai fedettpályás szezon

Egyéni csúcs és biztató eredmények.

2021. Január 23. 23:09, szombat | Helyi

Vasárnap estétől egyre többfelé havazás váltja az esőt

Hétfőig több centi hó fog esni az ország déli és keleti felén.

2021. Január 22. 11:32, péntek | Helyi

Kiállítás a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban Reflexiók OnlineTérben címmel

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

2021. Január 21. 11:44, csütörtök | Helyi

Fejlesztik a dombóvári ipari parkot 255 millió forintból

Pintér Szilárd polgármester kiemelte, elsődleges cél a barnamezős területen az infrastrukturális fejlesztés, valamint a zöldmezős terület közművesítése hat hektáron.