Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kínai hackerek törték fel a magyar külügy rendszerét?

Kínai hackerek törték fel a magyar külügy rendszerét?

Különböző európai országok, köztük Magyarország külügyminisztériumának számítógépes rendszerébe is betörtek kínai hackerek - írta internetes oldalán a kaliforniai Fireeye kiberbiztonsági cég jelentésére hivatkozva a The International New York Times kedden.

A Fireeye szerint a Magyarország mellett Csehország, Portugália, Bulgária és Lettország külügyminisztériumait is érintő kibertámadások 2010-ben kezdődtek, és jelenleg is folynak.A jelentés szerint nem állapítható meg, hogy a támadások a kínai kormányhoz köthetők-e, csupán az, hogy kínaiak az elkövetők. Ugyanakkor a lap azt írta, hogy biztonsági szakértők szerint a kínai kormány több hasonló korábbi támadásért tehető felelőssé.

Az cikkből az sem derült ki pontosan, hogy milyen információkhoz jutottak hozzá a hackerek. A Fireeye nyomozása szerint a támadók feltérképezték célpontjaik számítógépes rendszereit, és olyan felhasználók után kutattak, akiken keresztül fontos célpontok számítógépeihez tudnak hozzáférni.


Az OrientPress a külügyi tárca sajtóosztályához fordult a hír megerősítésért: szerettük volna megtudni, hogy - ha a hackertámadás valóban lezajlott - azt mikor fedezték fel, a behatolók milyen jellegű anyagokhoz férhettek hozzá és mekkora kárt okoztak. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Külügyminisztérium felvette a kapcsolatot az ügyben a Kína diplomáciai képviseletével. A tárca írásban kérte kérdéseinket, válaszukat új cikkben közöljük majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.