Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiütést okozhat az iPad?

Kiütést okozhat az iPad?

Megmagyarázhatatlan kiütéssel küzd? Ellenőrizze iPad-jét! Kiderült ugyanis, hogy a népszerű Apple termék nikkelt tartalmazhat, ami az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó fém - adta hírül a The Times of India.

A nikkel számos elektronikai eszközön megtalálható, beleértve a laptopokat és a mobiltelefonokat. Ezúttal azonban egy Apple termék okozott viszkető kiütést egy 11 éves fiún, akit nemrég a San Diego-i kórházban kezeltek.

Bár a nikkel okozta kiütés nem életveszélyes, de nagyon kellemetlen tünetekkel járhat. A fiúnak egyébként egy másik, gyakori bőrbetegsége is volt, ami hámló foltokat okoz, de az iPad hatására kialakult kiütései eltérőek voltak a szokásostól és nem is reagáltak a hagyományos kezelésre.

További vizsgálatok kimutatták, hogy a páciensnek nikkel-allergiája volt, s az orvosok ennek kiváltó okát az iPad-re vezették vissza. Ezért megvizsgálták a készüléket is, amelynek külső bevonatán valóban felfedezték a nikkelt. Az allergiásoknál egyébként számos más tárgy, ékszerek, szemüvegkeret, de éppen cipzár is kiválthatja a viszkető tüneteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.