Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2018. November 16. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

November 12-én - lakossági kérésre - a város önkormányzata kivágatta azokat az elszáradt fenyőfákat, amik addig az újdombóvári temetőben álltak.

- Az említett sírkertet 1927-ben nyitották meg, oda elsőként Mennyei Jánosné Buzsáki Borbálát temették el július 1-jén - mondta Berta János, a választókörzet önkormányzati képviselője. - A temetőbe Újdombóvár első plébánosának, Fehérvári Józsefnek az útmutatása alapján fenyőket telepítettek kereszt alakban. A sírkertbe járók nemrégiben azt kezdeményezték a város képviselő-testületénél, hogy az az elmúlt években elszáradt, csúnya látványt nyújtó fákat vágassa ki.
A 90 esztendős, hatalmas fenyőket daruk segítségével nyesték meg és azokat darabonként engedték a magasból a földre. A 18 kidöntött példány helyett újakat kíván telepíttetni az önkormányzat, ám a fajta kiválasztásához kikéri majd a lakosság véleményét. Olyan csemetéket kell kiválasztani, melyeknek a gyökere nem szétterpeszkedik, hanem lefelé nő, mert különben felemeli a síremlékeket.
- Ahhoz, hogy ápolt és szép legyen a temető, számítunk a település lakóinak segítségére, akik részt vehetnek az ültetésben, de szívesen fogadunk felajánlásokat is a csemeték megvásárlásához - hangsúlyozta Berta János.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.