Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Október 25. 07:32, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kiválasztották a legjobb alkotásokat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán

Kiválasztották a legjobb alkotásokat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán

A legjobb Tolna megyei rajzok kiválasztására október 19-én délután került sor.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban is a COVID19 járványhelyzet ellenére is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére.

A Bizottság idén is olyan pályázatokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a hőseinket, a tűzoltókat és a hivatásukat.

A legjobb Tolna megyei rajzok kiválasztására október 19-én délután került sor, a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottságnak Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea és Boros Eszter rajzpedagógusok voltak a segítségére. Idén is komoly fejtörést jelentettek a szebbnél szebb és ötletgazdagabb pályaművek véleményezései. 293 munkát kellett zsűriznie a bírálóknak.

Óvodás kategóriában az egyéni helyezettek a következő apróságok: I. helyezett Ádám Vivien, II. helyezett Kalmár Dorina, III. helyezett Büki Lenke Flóra.

Szabadkézi rajz kategóriában az első korcsoport (6-10 éves): I. helyezett Bekő Bence, II. helyezett Laczkó Blanka, III. helyezett Fábián Lilla.

Szabadkézi rajz kategória a második korcsoport (11-14 éves) dobogósai: I. helyezett Bálint Péter, II. helyezett Sárközi Eugénia, III. helyezett Nyirő Adél lett.

Egyéb kézműves alkotások kategóriában a Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten Bajcsy Óvoda „Csiga csoportja” négy fővel I. helyezést ért el.

Egyéb kézműves alkotások kategória második korcsoport (11-14 éves) helyezettjei: I. helyezett Németh István, II. helyezett Smátrola Anna és Kiss Dávid

Szívből gratulálunk a nyertesek csodálatos munkáihoz. A nyerteseket természetesen külön értesítjük és díjazás menetéről is tájékoztatjuk őket.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, ahol az elmúlt években rendre kiemelkedő Tolna megyei eredmények születtek, amelyek reményeink szerint az idei rendezvényektől mentes évben is érkezni fognak.

A képgaléria ide kattintva látható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 08:00, szombat | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka.

2020. November 27. 10:44, péntek | Helyi

Ütközött és árokba csapódott két autó Kapospula-Alsóhetényben

Egy 19 éves döbröközi férfi közlekedett autójával Kapospula-Alsóhetény belterületén 2020. november 26-án 16 óra 15 perckor, amikor nekiütközött a vele azonos irányba közlekedő és forgalmi okból lassító autó hátuljának.

2020. November 26. 09:47, csütörtök | Helyi

Lakástűz Nagykónyiban

Egy lakóház tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében.

2020. November 25. 16:03, szerda | Helyi

Zemán Zóra Zoé indulhat az U17-es öttusa világbajnokságon és az Európa bajnokságon

November 21-én a Magyar Öttusa Szövetség válogató versenyt tartott a 2021. évben megrendezésre kerülő U17-U19-es Világbajnokságra.