Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Március 26. 19:28, szombat | Helyi
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Komoly huszadik századi zene a márciusi kakaó koncerten

Komoly huszadik századi zene a márciusi kakaó koncerten

A Dombóvári Kakaó Koncertek sorozat immár ötödik előadásához érkezett. Ezúttal, március 26-án a XX. század klasszikus és modern magyar, valamint külföldi zeneirodalmának jeles vagy - mindeddig - kevéssé ismert darabjai hangzottak el a

A közismert nagy nevek - Petrovics Emil, Kocsár Miklós ésSzékely Endre, vagy Sosztakovics, Fauré, Debussy- mellett a jelenlévők örömmel bővítették ismereteiket Szelényi István, Draskóczy László és a Kaposváron alkotó Tóth Armand zeneszámait hallgatva. A francia Henri Rabaud pedig zeneszerzői, - pedagógiai munkássága mellett - mint a műsorközlő szövegéből kiderült - emberségből is kiválóan vizsgázott a II. világháború gyűlölségei közepette. A koncertet Draskóczy László Korondi táncok darabja zárta Tóth Ada Eszter és Fenyvesi-Hilbert Henriett művésztanárok fergeteges előadásában. Az őszinte vastapsra összegyűlt előadók és a szervezők virággal kedveskedtek a legendás művészet- és kulturális szervező, tanár és gyűjteménygyarapító, Mészáros József, "Bundy bácsi" jelenlévő özvegyének, aki meghatottan köszönte meg a figyelmességet s kívánt sok sikert a fellépőknek.

Szöveg és fotó: dr. Kriston Vízi József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.