Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2011. Március 26. 19:28, szombat | Helyi
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Komoly huszadik századi zene a márciusi kakaó koncerten

Komoly huszadik századi zene a márciusi kakaó koncerten

A Dombóvári Kakaó Koncertek sorozat immár ötödik előadásához érkezett. Ezúttal, március 26-án a XX. század klasszikus és modern magyar, valamint külföldi zeneirodalmának jeles vagy - mindeddig - kevéssé ismert darabjai hangzottak el a

A közismert nagy nevek - Petrovics Emil, Kocsár Miklós ésSzékely Endre, vagy Sosztakovics, Fauré, Debussy- mellett a jelenlévők örömmel bővítették ismereteiket Szelényi István, Draskóczy László és a Kaposváron alkotó Tóth Armand zeneszámait hallgatva. A francia Henri Rabaud pedig zeneszerzői, - pedagógiai munkássága mellett - mint a műsorközlő szövegéből kiderült - emberségből is kiválóan vizsgázott a II. világháború gyűlölségei közepette. A koncertet Draskóczy László Korondi táncok darabja zárta Tóth Ada Eszter és Fenyvesi-Hilbert Henriett művésztanárok fergeteges előadásában. Az őszinte vastapsra összegyűlt előadók és a szervezők virággal kedveskedtek a legendás művészet- és kulturális szervező, tanár és gyűjteménygyarapító, Mészáros József, "Bundy bácsi" jelenlévő özvegyének, aki meghatottan köszönte meg a figyelmességet s kívánt sok sikert a fellépőknek.

Szöveg és fotó: dr. Kriston Vízi József

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 13:33, péntek | Helyi

Könyvadomány a Bibliotékának...

A Földi István Könyvtár és a Fekete István Kulturális Egyesület 1996 óta partneri kapcsolatokat ápol.

2019. December 13. 10:16, péntek | Helyi

OviZsaru Gyulajon

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvodájában jártak a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai.

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.