Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Könyvbemutató Zircen

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

Egervölgyi Dezső és Bittmann Károly titkár még tavaly elhatározták, hogy kiadványt szerkesztenek az emlékmű történetéről. A 80 oldalas könyvet többen is méltatták, többek között Ottó Péter polgármester, Bodó Imre a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója, Horváth Tibor az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság elnöke és dr. Hermann István könyvtárigazgató.

A múzeumalapító elmondta, hogy kevés emlékhelyen adnak ki ilyen rangos kiadványt. Köztudott, hogy az írónak nincsenek zirci kötődései, de minden bizonnyal megfordult ott, mert a Bakonyban sokat vadászott, még ajkai gazdatiszt korában.

A dombóvári helytörténész és Szollár András elnökségi tag együtt helyezték el a Fekete István Kulturális Egyesület koszorúját a dombormű talapzatánál.

Fekete István Kulturális Egyesület, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 15. 15:25, kedd | Helyi

2 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a Dombóvári Karate Suli

Nyílt Karate Bajnokságon vett részt a Dombóvári Karate Suli a Magyarországi Shitokai Szervezethez tartozó Szkitia Harcművészeti Egyesület meghívása kapcsán Miskolcon.

2021. Június 14. 14:03, hétfő | Helyi

A héten szállítják a zöldhulladékot Dombóváron

A héten aktuális a zöldhulladék szállítás, kérjük Önöket, átlátszó zsákokba gyűjtve helyezzék ki az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot a megszokott hulladékszállítási napon reggel 6 óráig.

2021. Június 13. 10:53, vasárnap | Helyi

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából, valamint neve napján Pintér Szilárd polgármester és Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötték.

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.