Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Könyvbemutató Zircen

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

Egervölgyi Dezső és Bittmann Károly titkár még tavaly elhatározták, hogy kiadványt szerkesztenek az emlékmű történetéről. A 80 oldalas könyvet többen is méltatták, többek között Ottó Péter polgármester, Bodó Imre a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója, Horváth Tibor az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság elnöke és dr. Hermann István könyvtárigazgató.

A múzeumalapító elmondta, hogy kevés emlékhelyen adnak ki ilyen rangos kiadványt. Köztudott, hogy az írónak nincsenek zirci kötődései, de minden bizonnyal megfordult ott, mert a Bakonyban sokat vadászott, még ajkai gazdatiszt korában.

A dombóvári helytörténész és Szollár András elnökségi tag együtt helyezték el a Fekete István Kulturális Egyesület koszorúját a dombormű talapzatánál.

Fekete István Kulturális Egyesület, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.

2024. Június 20. 08:40, csütörtök | Helyi

Papp József egyéni horgász világbajnoki címet szerzett

2024. június 14–15-ig Bulgáriában, a Plovdivi Evezőspályán került megrendezésre a XVI. Veterán, a VI. Masters és a XXV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. Papp József Dombóvárról egyéniben világbajnoki címet szerzett.

2024. Június 18. 18:00, kedd | Helyi

Szúnyogok elleni védekezés Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Június 18. 14:09, kedd | Helyi

Június 17-én hat műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

Négy alkalommal közlekedési balesethez egy-egy esetben pedig kútba esett macskához és betegmozgatáshoz vonultak a beavatkozó egységek.