Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 05. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrintPress

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat, a Pécsi Gyermek Klinika és a Gyermekmentő Alapítvány együttműködése nyomán Pécsett is szolgálatba állt a legmagasabb szintű helyszíni életmentő ellátást biztosító gyermek-mentőorvosi egység.

A gyermek-mentőorvosi kocsi szakorvosokkal és teljes körű, korszerű felszereléssel tud segíteni Pécsett, illetve a város 60 kilométeres vonzáskörzetében a súlyos állapotú betegeken – közölte a Hírtv.

A kocsi szakmai irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi - ők fizetik a dolgozók bérét is. Az autó a gyermekgyógyászati klinikán állomásozik. A kocsi nem szállít betegeket - elsődleges feladata, hogy a balesetet szenvedett gyerek állapotát a helyszínen stabilizálja. „Pécs most már az ötödik olyan nagyváros Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyermekellátás érkezhet a helyszínre akkor, ha nagy baj van. Mindenképpen megnyugtató az a fejlesztés, és az a tervünk, hogy az ország más régióiban is végrehajtsuk a jövőben” - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.