Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2018. Július 04. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Korszerűsítik az Illyés Gyula Gimnázium épületét

Korszerűsítik az Illyés Gyula Gimnázium épületét

Az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítésére nyert egy TOP-os pályázaton 156,67 millió forint vissza nem térítendő támogatást a város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium.

A modernizálási munkákra költhető 150 millió forintról szóló beruházási csekket július 2-án adta át Szabó Loránd polgármester dr. Szenyéri Zoltánnak, a középfokú oktatási intézmény igazgatójának.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztést az ingatlan leromlott állapota, folyamatos karbantartás-szükséglete, a fenntartási-közüzemi költségek csökkentése és a hatékony energiagazdálkodás megvalósítása tette indokolttá.
A város önkormányzatának tulajdonában lévő épületet alig 11 hónap alatt húzták fel helyi mesteremberek és azt 1929 augusztusában a tanévnyitó ünnepség keretében Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter adta át a pécsi püspök és más előkelőségek jelenlétében. Azóta egyetlen rekonstrukcióra került sor, az 1990-es évek végén a tető egy részét újították fel. Az akkori javítás nem sikerült túl jól, mert beázások továbbra is vannak.
- Remélem, hogy az iskola új fenntartója, a Tamási Tankerületi Központ hamarosan orvosolni fogja ezt a minket hosszú idő óta sújtó problémát - mondta dr. Szenyéri Zoltán igazgató.
- Az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítésére egy TOP-os pályázaton nyert 156,67 millió forintból 142 millió forintot fordíthatunk a modernizálási munkákra, amihez 8 millió forint önrészt biztosít a település önkormányzata és a projekt-előkészítést és -menedzselést végző Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium - emelte ki Szabó Loránd polgármester. - Ebből az összesen 150 millió forintos összegből megvalósul a helyi védelem alatt álló, műemlékjellegű ingatlan homlokzatának hőszigetelő vakolása, a fából készült külső nyílászárók felújítása és a belső ablakszárnyak műanyagra cserélése és hőszigetelő üvegezése, valamint a padlásfödém hőszigetelése. Az épület tetejére napelemeket is felszerelnek a szakemberek, akik az alternatív energiaforrást hőszivattyúval kötik be a fűtési és melegvíz-ellátási rendszerbe. A régi radiátorokat is újakra cserélik a 2018 végére befejeződő korszerűsítési munkát végző cég dolgozói.
A kivitelezést több vállalkozás közül az összességében legkedvezőbb ajánlatot tevő tamási székhelyű Topa és Társa Építőipari Kft. nyerte el közbeszerzési eljárás során. Számára a munkaterület átadása hamarosan megtörténik. Az intézményvezető reményei szerint július 15-től a szeptember 3-i tanévkezdésig a beruházásnak azon részével végez a cég, mely az osztálytermeket és az irodákat érinti, hogy azokban zavartalanul lehessen a tanítást, illetve az ügyviteli tevékenységet végezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.