Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 04. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Korszerűsítik az Illyés Gyula Gimnázium épületét

Korszerűsítik az Illyés Gyula Gimnázium épületét

Az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítésére nyert egy TOP-os pályázaton 156,67 millió forint vissza nem térítendő támogatást a város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium.

A modernizálási munkákra költhető 150 millió forintról szóló beruházási csekket július 2-án adta át Szabó Loránd polgármester dr. Szenyéri Zoltánnak, a középfokú oktatási intézmény igazgatójának.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztést az ingatlan leromlott állapota, folyamatos karbantartás-szükséglete, a fenntartási-közüzemi költségek csökkentése és a hatékony energiagazdálkodás megvalósítása tette indokolttá.
A város önkormányzatának tulajdonában lévő épületet alig 11 hónap alatt húzták fel helyi mesteremberek és azt 1929 augusztusában a tanévnyitó ünnepség keretében Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter adta át a pécsi püspök és más előkelőségek jelenlétében. Azóta egyetlen rekonstrukcióra került sor, az 1990-es évek végén a tető egy részét újították fel. Az akkori javítás nem sikerült túl jól, mert beázások továbbra is vannak.
- Remélem, hogy az iskola új fenntartója, a Tamási Tankerületi Központ hamarosan orvosolni fogja ezt a minket hosszú idő óta sújtó problémát - mondta dr. Szenyéri Zoltán igazgató.
- Az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítésére egy TOP-os pályázaton nyert 156,67 millió forintból 142 millió forintot fordíthatunk a modernizálási munkákra, amihez 8 millió forint önrészt biztosít a település önkormányzata és a projekt-előkészítést és -menedzselést végző Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium - emelte ki Szabó Loránd polgármester. - Ebből az összesen 150 millió forintos összegből megvalósul a helyi védelem alatt álló, műemlékjellegű ingatlan homlokzatának hőszigetelő vakolása, a fából készült külső nyílászárók felújítása és a belső ablakszárnyak műanyagra cserélése és hőszigetelő üvegezése, valamint a padlásfödém hőszigetelése. Az épület tetejére napelemeket is felszerelnek a szakemberek, akik az alternatív energiaforrást hőszivattyúval kötik be a fűtési és melegvíz-ellátási rendszerbe. A régi radiátorokat is újakra cserélik a 2018 végére befejeződő korszerűsítési munkát végző cég dolgozói.
A kivitelezést több vállalkozás közül az összességében legkedvezőbb ajánlatot tevő tamási székhelyű Topa és Társa Építőipari Kft. nyerte el közbeszerzési eljárás során. Számára a munkaterület átadása hamarosan megtörténik. Az intézményvezető reményei szerint július 15-től a szeptember 3-i tanévkezdésig a beruházásnak azon részével végez a cég, mely az osztálytermeket és az irodákat érinti, hogy azokban zavartalanul lehessen a tanítást, illetve az ügyviteli tevékenységet végezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.