Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 26. 14:11, szombat | Helyi sport
Forrás: dombovarikosarsuli.hu, oselions.hu, kosarsport.hu

Kosárlabda: az Oroszlányt fogadja a Dombóvár ma este

Kosárlabda: az Oroszlányt fogadja a Dombóvár ma este

A DVMSE-csarnokban november 26-án 18 órakor kezdődő NB II-es meccsen a házigazda Dombóvári Kosárlabda Suli az Oroszlányi SE ellen játszik. A két gárda eddigi szezonbeli eredményeit tekintjük át.

Az oroszlányi At-x OSE-Lions az NB II. Nyugati csoportjának idei szezonját a Pápai KC elleni 72:58-as hazai győzelemmel kezdte - utóbbiak ezzel eddigi egyetlen vereségüket szenvedték el -, majd idegenben kikapott a Soproni Tigrisektől 57:69-re. A következő meccsükön az oroszlányiak odahaza 52:63-ra maradtak alul a bajnokságot jelenleg vezető Szombathelyi Egyetem SE ellen. Ezután viszont zsinórban két győzelemmel folytatták. Előbb idegenben múlták felül a Siófoki Kosársulit 63:58 arányban, majd legutóbb a sereghajtó Murafém-Kanizsa KKSE'11 ellen hazai pályán hozták a papírformát 82:50-re. Azaz a Dombóvár elleni meccsnek a tabella hetedik helyén, öt mérkőzésből három győzelemmel és két vereséggel, 326:298-as pontaránnyal vág neki az Oroszlány.

A tavalyi összeállításához képest több visszatérő rutinos játékossal is erősítő Dombóvári Kosárlabda Suli a bajnokságot szintén hazai meccsel kezdte: a tabella jelenlegi harmadik helyezettje, a Zalaegerszegi KK ellen győztek 102:80-ra. Ami sikerült az Oroszlánynak, az nem jött össze viszont a november 26-i ellenfelüknek. A két meghatározó játékosát - Gubi Viktort és Tamás Pétert - sérülés miatt nélkülöző Kosárlabda Suli ugyanis hazai pályán 85:89-re kikapott a Pápától. De a mai vendéglátók - még mindig tartalékosan - bravúros idegenbeli győzelemmel folytatták a bajnokságot. Szoros mérkőzésen 71:68-ra győzték le az Oroszlányt is felülmúló Soproni Tigriseket azok barlangjában, ahol ez állítólag öt éve nem sikerült senkinek. A Gubi Viktort már újra a pályán tudó Dombóvár legutóbb nehéz meccsen 70:66-ra tudta felülmúlni a Szekszárdot annak otthonában.

Ha minden Halmai Balázs edző tervei szerint alakul, a - négy lejátszott meccsből három győzelemmel, egy vereséggel és 328:303-as gólaránnyal a bajnokság negyedik helyén tanyázó - Dombóvári Kosárlabda Suli már Tamás Péterrel is kiegészülve várhatja az Oroszlány elleni folytatást.

A két csapat eddigi szereplése alapján viszonylag kiegyensúlyozott küzdelmet hozó, de a házigazdák győzelmével végződő mérkőzésre számítunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.