Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 21. 22:19, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

„Kóstoljuk meg ÉDES Hazánkat, Magyarországot!...”

„Kóstoljuk meg ÉDES  Hazánkat, Magyarországot!...”

ezt, a Birinyi Józseftől vett mottót tűzte képzeletbeli zászlajára az az egyre bővülő munkacsoport, amely szeptember 19-én sajtótájékoztatót tartott Óbudán.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont a Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász és dr. Kriston Vízi József örökségvédő muzeológus által megálmodott, immár számos szakmai és civil szervezet által önzetlenül támogatott, a szép és eddig még fel nem fedezett Kapos-mente gasztrokulturális értéktárát bemutató Desszert Ünnep programját.

A szeptember 27-28-án, a dél-dunántúli régióban, a Derű égisze alatt zajló eseménysorozat fókuszál a Hungarikum Szövetség és Hungarikum Akadémia rangos szakosztályainak első vidéki ülésére, az ország különböző részéből idevárt versengő cukrász-tehetségekre, valamint Dombóvár és környéke szellemi potenciáljára egyaránt.
Ekkor kerül sor első ízben az országos desszertbor-versenyre is, amelyet a helyi múzeum javára szolgáló vacsora követ majd. A Gunaras-fürdő új négy csillagos gyógyszállója és a természeti értékekben gazdag környék igazán barátságos miliőt nyújt az ideérkezők számára.
Az éppen 55 évvel ezelőtt legendás desszertjét: a védettségre érdemes recept alapján készült túrós lepényt Brüsszelben bemutató Rákóczi János (1897-1966) mesterszakácsra emlékezik ezen a mozgalmas hétvégén az e tájra el- vagy hazalátogatók sok közössége; a vendég-szerető kincses Kapos-mente lakossága.

A hagyományteremtő szándékkal szervezendő esemény fő szponzora: a Posta Biztosító Zrt., amelyhez az együttműködők és támogatók mellett mától az Agrár-Béta és a Róna Kft-k egyaránt feliratkoztak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!