Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Január 24. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

Kőszegi György a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 20-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében megrendezett ünnepi hangversenyen vette át az elismerést.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 2004-ben alapította meg a kitüntetést, amit a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munkáért és a közösségért végzett áldozatos tevékenységért ítélnek oda 12 kategóriában. A KÓTA Díjat - amit a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben - az említett szervezet elnöksége szavazza meg a művészeti bizottság, a tanácsadó testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

Kórusénekes/kórustitkár kategóriában elismerésben részesült a dombóvári Kőszegi György is, aki a méltatás szerint a különböző énekkarokban eltöltött 50 esztendő hűséges művészi tevékenysége és az elmúlt 30 évben a Kapos Kórus titkáraként végzett közösségépítő munkája elismeréseként érdemelte ki a díjat.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett hangversenyen a nemzetiségi kategóriában díjazott Németh Tibor citeraművész, a népzenei együttes kategóriában jutalmazott Törő Gábor Hagyományőrző Egyesület Népdalkör, valamint a kórus kategória három nyerteséből kettő - a Komlói Pedagógus Kórus és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara - adott műsort. A megjelenteket dr. Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének elnöke köszöntötte, a díjakat pedig a szervezet tisztségviselői adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!