Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Június 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kötelezettségszegés - Támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége

Kötelezettségszegés - Támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége

Fontosnak tartja és támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében hangsúlyozza: sajnálattal értesültek arról, hogy az Európai Bizottság döntésének következményeként újabb szakaszba lépett mind az Erzsébet-utalvány, mind a SZÉP-kártya ellen folytatott kötelezettségszegési eljárás.
"Bízunk abban, hogy a Bizottság számunkra elfogadhatatlan indokait és az Erzsébet-program melletti érveinket az Európai Bíróság megfelelően mérlegeli, és majdani döntésével nem fosztja meg azokat a nehéz helyzetben lévő magyar embereket, azt a több tízezer gyermeket a pihenési lehetőségtől, akik számára az egyetlen feltöltődést és kikapcsolódást az Erzsébet-program jelenti" - fogalmaznak a közleményben.
Az érdekképviselet kiemelt figyelemmel kíséri az Erzsébet-program megvalósulását, amely az elmúlt két évben több mint 260 ezer szociálisan rászorulónak adott lehetőséget a kedvezményes üdülésre és pihenésre. A szervezet álláspontja szerint mindenki, aki a program pénzügyi alapját biztosító Erzsébet-utalványt választotta, szolidáris volt és hozzájárult annak sikeres megvalósításához - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.