Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 06. 14:50, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Közel ezerfős közfoglalkoztatási program indult Tolna megyében

Közel ezerfős közfoglalkoztatási program indult Tolna megyében

Közfoglalkoztatási mintaprogram indult a tamási és a dombóvári kistérségben. Negyvenhat településen közel ezer embert vonnak be a munkába.

A Belügyminisztérium, a Tolna Megyei Kormányhivatal és a megyei munkaügyi központ a Start-munka mintaprogramról szóló megállapodása szerint a tamási és a dombóvári kistérségben 947 embernek biztosítanak december 31-ig nyolc órás közfoglalkoztatást - olvasható a kormányzati portálon.

A munkanélküliek a két mintaprogram keretében növénytermesztést, belvízelvezetési feladatokat végeznek, mezőgazdasági utak helyreállításában, illegális lerakók megszüntetésében vesznek részt; mindezért 57 ezer forintos közfoglalkoztatási bért, illetve 78 ezer forintos garantált közfoglalkoztatási bért kapnak. A bért, a járulékokat és a közvetlen költségeket a belügyminisztérium biztosítja.

Tamásiban száznegyven közmunkás közül 70 ember egy 78 hektáros önkormányzati kertészetben kap munkát, ahol gyümölcsösöket telepítenek, energiafüvet, illetve takarmánynövényeket termesztenek. Dombóváron a képviselő-testület döntése szerint hat hektár önkormányzati területet biztosítanak 40 ember mezőgazdasági foglalkoztatásához.

A közfoglalkoztatással jelentősen csökken a két kistérségben a munkanélküliség. A Tolna Megyei Munkaügyi Központ legutóbb közzé tett adatai szerint a dombóvári kistérségben augusztus végén 2.626, a tamási kistérségben 2.993 álláskeresőt tartottak nyilván, ami a munkavállaló korú népesség 11,8, illetve 11,3 százaléka volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.