Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 03. 08:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Közjegyző: a lakásbérleti szerződést írásba kell foglalni!

Közjegyző: a lakásbérleti szerződést írásba kell foglalni!

A lakásbérleti szerződést írásba kell foglalni, és bár jogász közreműködése nem kötelező, érdemes megfontolni - mondta Asbóth-Hermányi Lőrinc közjegyző az M1 csatornán vasárnap reggel.

A szakember ismertette: a szerződésben fel kell tüntetni a feleket, a bérleményt, a bérleti díjat, továbbá érdemes rögzíteni például, hogy a kauciót csak az elmaradt bérleti díjra, avagy másra is felhasználhatja a bérbeadó, de szerződéskötéskor érdemes tisztázni olyan körülményeket is, mint a bérlemény pontos tulajdoni helyzete.

A közjegyzőnél kötött lakásbérleti szerződés előnye többi között a mindkét felet megillető közvetlen végrehajthatóság, azaz, hogy a bérlőnek sem kell bírósághoz fordulnia például a neki visszajáró kaució miatt - fejtette ki Asbóth-Hermányi Lőrinc.

Elmondta azt is: a lakásbérleti szerződés megszűnhet rendes vagy rendkívüli felmondással, utóbbira okot adhat például a bérleti díj elmaradása, illetve, ha a bérlő rongálja a bérleményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.