Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 16. 20:24, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Szent Lukács Kórház - Facebook

Közleményt adott ki a Dombóvári Szent Lukács Kórház igazgatója

Közleményt adott ki a Dombóvári Szent Lukács Kórház igazgatója

A Dombóvári Szent Lukács Kórházban a COVID-19 vírus járvány miatt elrendelt rendkívüli intézkedésekről:

KÖZLEMÉNY

2020 március 16. napjától a Dombóvári Szent Lukács Kórházban az elektív, tervezhető ellátások (fekvő, egynapos szakellátás, újabb rehabilitációs ellátások) a Magyarországon fennálló járványügyi helyzetre tekintettel és a kormányzati intézkedések végrehajtásának részeként szünetelnek.

Az akut ellátást igénylő sürgős esetek és a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt nem halasztható betegellátások továbbra is folyamatosan történnek. A jelenleg folyamatban lévő rehabilitációs ellátások megtörténnek, azonban új betegfelvétel kizárólag aktív kórházi osztályról történő átadással történik, a korai rehabilitáció részeként, az elérhető legjobb állapot elérése céljából.

A járóbeteg ellátásban az általunk működtetett rendelőintézetekben a sürgős illetve tartós egészségkárosodás potenciális veszélyét jelentő betegek ellátását végezzük, egyéb járóbeteg ellátások további intézkedésig felfüggesztésre kerülnek. A sürgősségi járóbeteg ellátást elsősorban a dombóvári rendelőintézetben biztosítjuk. Tamási rendelőintézetben a járóbeteg szakellátások többsége nem vagy korlátozottan lesz elérhető. Az előjegyzett betegek értesítése folyamatosan történik.

A diagnosztikák területén laborvizsgálatra, röntgen, ultrahang vizsgálatra csak sürgősség fennállása valamint tartós egészségkárosodást okozó betegség vagy állapot esetén van lehetőség.

A szűrővizsgálatok, kontroll vizsgálatok, tervezhető kivizsgálások, gondozási tevékenységek szünetelnek, kivéve, ha elmaradásuk állapotromláshoz vagy egészségkárosodáshoz vezetne.

Azon betegeink, akik kontroll vizsgálat céljából vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt mennének a szakrendelésekre, halasszák el azt, mivel a hazánkban a COVID-19 vírus járvány okán kihirdetett vészhelyzet miatt a módosított 32/2004.(IV.26) ESZCSM rendelet alapján emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre kiadott szakorvosi javaslatok érvényben maradnak a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig.

A diagnosztikus vizsgálatok leletei az EESZT felületén elérhetők, ezért kérjük a leletkiadás személyes átvételének mellőzését.

A munkaidőben elérhető sürgősségi szakellátások mellett ügyeletben a kórházunkban biztosítható ellátások egykapus rendszerben, sürgősségi fogadóhelyünkön történnek. Koronavírus fertőzés gyanúja esetén az érintett beteget a területileg illetékes infektológiai osztályra történő szállításáig elkülönítjük.

A beteglátogatás a kórházban szünetel. Beteget csak az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint lehet látogatni és csak azoknak, akik járványügyi szempontból minden tekintetben tünetmentesek. A beteglátogatás engedélyezése az osztályvezető főorvos, akut esetben az ügyeletes orvos hatásköre.

Kórházunk minden munkatársa nevében kérem segítő együttműködésüket és megértésüket valamennyiünk egészségének megóvása érdekében bevezetett korlátozások gyakorlati alkalmazása során.

Dombóvár, 2020. március 16.

Dr. Kerekes László
főigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.