Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 10. 07:33, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Közös futással ünneplik sztárjaink az EU-s csatlakozás 14. évfordulóját

Közös futással ünneplik sztárjaink az EU-s csatlakozás 14. évfordulóját

Így készül Kovács Katalin, Molnár Andi és Gömöri András Máté a május 13-i Európa-napi fesztiválra

Több híresség is rajthoz áll az EU-s futáson május 13-án, vasárnap a budapesti Szabadság téren. Az Európa-napi fesztivál délelőtti csúcspontján uniós tagságunk 14. évfordulóját szimbolizálva 14 km-es táv vár a sportbarátokra, akik váltóban is teljesíthetik a teljesen akadálymentes pályát. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin, Molnár Andrea táncművész, valamint Gömöri András Máté színész-műsorvezető már izgatottan készülnek a közös futásra.

Az évről évre egyre több résztvevővel zajló, ingyenes, előregisztrációhoz kötött EU-s futáson idén rajthoz áll a népszerű műsorvezető, Tatár Csilla, Molnár Andrea táncművész, valamint Michl Juli színésznő, Gömöri András Máté színész-műsorvezető, illetve a többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin is.

„Az élsport befejezése után rendszeresen jártam futni és heti 4-5 alkalommal az uszodába is ellátogattam, azonban egy sérülés miatt ez az utóbbi időben kimaradt az életemből. De a mozgás szeretete ugyanúgy megmaradt, hiszen a kislányommal rengeteget járunk játszótérre, ahol néha jobban elfáradok, mint egy edzésen. Az EU-s futáson való részvételemet tekinthetjük egyfajta visszatérésnek a futás világába. A kísérőprogramokra is nagyon kíváncsiak vagyunk, Lucát főleg a játszóház, engem pedig a gyönyörű környezet és a zenei programok érdekelnek” – mesélte Kovács Katalin, arra célozva, hogy az egész napos, ingyenes fesztiválon remek koncertek – köztük a Budapest Bár és a Pál Utcai Fiúk – és gyermekprogramok is várják a kilátogatókat.

Molnár Andi táncművész is egészségtudatos életmódot folytat: odafigyel az étkezésére, na és persze heti több alkalommal is mozog valamit. Rendszeresen fut, személyi edzőhöz és csoportos jógaórákra jár, a városban pedig általában biciklivel közlekedik. De vajon hogyan készül a május 13-ára?

„Teljesen tudatosan, méghozzá a páromtól kapott okosóra segítségével” – válaszolta Andi. „Folyamatosan nyomon követem a teljesítményemet és ezt napról napra javítom. Reményeim szerint így jutok el addig a pontig, hogy a futáson már nagy magabiztosággal álljak a rajtvonalhoz.”

Az eseményen ott lesz Gömöri András Máté is, aki évek óta komolyabban sportol és pontosan tudja, hogy minden az akaraton múlik.
„Ahhoz, hogy az ember át tudjon lendülni a saját tűréshatárán, ahhoz először fejben kell eldöntenie, hogy sikerülni fog-e neki. Főleg a futásnál nagyon fontos az akarat és az, hogy úgy kezdjünk neki az előttünk álló távnak, hogy a szemünk előtt egyértelmű célok lebegjenek. Miután teljesítettem az általam kitűzött célt, biztos vagyok benne, hogy a helyszínen lévő többi programot is megnézzük a párommal” – nyilatkozta Máté.

A sportbarátok idén váltóban is teljesíthetik a távot. Michl Juli színésznő például a hamarosan induló Pacsi! kutyás magazin műsorvezetőjével, Molnár Karesszal indul. Ott lesz a helyszínen Kevin kutya is, aki a közönség soraiból „szurkol” majd nekik. Kilátogat a helyszínre Fenyvesi Zoli, alias wheelchairguy is.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi együttműködésben a Miniszterelnökséggel és a Fővárossal. A programok ingyenesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.