Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

ugyanis ott táborozott a József Attila Általános Iskola 34 diákja és a Bad Mergentheimben működő Kopernikus Reáliskola 39 tanulója.

Az oktatási intézmények között több mint negyedszázados a partnerkapcsolat, melynek keretében évente egy alkalommal az újdombóvári felső tagozatos gyerekek látogatnak el a Baden-Württemberg tartománybeli kisvárosba, ahonnan aztán német gyerekek érkeznek Magyarországra. Hosszú időn keresztül az önkormányzat tulajdonában lévő Balatonfenyvesi Ifjúsági Táborban fogadta vendégeit a József Attila Általános Iskola, az utóbbi években azonban már a Dombóvárhoz tartozó üdülőhely lett a találkozási pont.

A július 8-i érkezés, elszállásolás és étkezés után ismerkedéssel telt az első nap, majd kedden a Balatonhoz kirándultak autóbusszal a tábor résztvevői. Szerdán sportvetélkedőkön mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és kitartásukat a lányok, illetve a fiúk. Csütörtökön Budapestre utazott a társaság, ahol az Országházat nézték meg a gyerekek és az őket kísérő pedagógusok. A péntek kézműves foglalkozásokkal telt el, majd a német diákok a magyar tanulók otthonaiba költöztek el, ahol a hétvégét családi körben töltötték. A házigazdák szerveztek számukra különböző programokat, többen a bikali Élménybirtokot keresték fel, mások a Pécsi Mecsextrém Parkot választották kikapcsolódásuk helyszínéül, de akadtak olyanok is, akik közösen fürödtek, grilleztek, játszottak, vagy bicikliztek. A hét együtt töltött nap és a vasárnap délutáni búcsúzás után a vendégek hazautaztak Bad Mergentheimbe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 13:07, hétfő | Helyi

Helyettes államtitkár: a gyógyítás nem csak szakmai kérdés

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta Csiki Zoltán pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulóján.

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

2019. Október 20. 08:00, vasárnap | Helyi

„OperaKalandunk”

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 72 tanulója részt vett a Magyar Állami Operaház OperaKaland című programjában.

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.