Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

ugyanis ott táborozott a József Attila Általános Iskola 34 diákja és a Bad Mergentheimben működő Kopernikus Reáliskola 39 tanulója.

Az oktatási intézmények között több mint negyedszázados a partnerkapcsolat, melynek keretében évente egy alkalommal az újdombóvári felső tagozatos gyerekek látogatnak el a Baden-Württemberg tartománybeli kisvárosba, ahonnan aztán német gyerekek érkeznek Magyarországra. Hosszú időn keresztül az önkormányzat tulajdonában lévő Balatonfenyvesi Ifjúsági Táborban fogadta vendégeit a József Attila Általános Iskola, az utóbbi években azonban már a Dombóvárhoz tartozó üdülőhely lett a találkozási pont.

A július 8-i érkezés, elszállásolás és étkezés után ismerkedéssel telt az első nap, majd kedden a Balatonhoz kirándultak autóbusszal a tábor résztvevői. Szerdán sportvetélkedőkön mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és kitartásukat a lányok, illetve a fiúk. Csütörtökön Budapestre utazott a társaság, ahol az Országházat nézték meg a gyerekek és az őket kísérő pedagógusok. A péntek kézműves foglalkozásokkal telt el, majd a német diákok a magyar tanulók otthonaiba költöztek el, ahol a hétvégét családi körben töltötték. A házigazdák szerveztek számukra különböző programokat, többen a bikali Élménybirtokot keresték fel, mások a Pécsi Mecsextrém Parkot választották kikapcsolódásuk helyszínéül, de akadtak olyanok is, akik közösen fürödtek, grilleztek, játszottak, vagy bicikliztek. A hét együtt töltött nap és a vasárnap délutáni búcsúzás után a vendégek hazautaztak Bad Mergentheimbe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 13:00, péntek | Helyi

izenhét megyében újraindul a kéményseprés

Július elsején újrakezdte a társasházi sormunkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

2020. Július 03. 08:41, péntek | Helyi

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt.

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.