Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

ugyanis ott táborozott a József Attila Általános Iskola 34 diákja és a Bad Mergentheimben működő Kopernikus Reáliskola 39 tanulója.

Az oktatási intézmények között több mint negyedszázados a partnerkapcsolat, melynek keretében évente egy alkalommal az újdombóvári felső tagozatos gyerekek látogatnak el a Baden-Württemberg tartománybeli kisvárosba, ahonnan aztán német gyerekek érkeznek Magyarországra. Hosszú időn keresztül az önkormányzat tulajdonában lévő Balatonfenyvesi Ifjúsági Táborban fogadta vendégeit a József Attila Általános Iskola, az utóbbi években azonban már a Dombóvárhoz tartozó üdülőhely lett a találkozási pont.

A július 8-i érkezés, elszállásolás és étkezés után ismerkedéssel telt az első nap, majd kedden a Balatonhoz kirándultak autóbusszal a tábor résztvevői. Szerdán sportvetélkedőkön mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és kitartásukat a lányok, illetve a fiúk. Csütörtökön Budapestre utazott a társaság, ahol az Országházat nézték meg a gyerekek és az őket kísérő pedagógusok. A péntek kézműves foglalkozásokkal telt el, majd a német diákok a magyar tanulók otthonaiba költöztek el, ahol a hétvégét családi körben töltötték. A házigazdák szerveztek számukra különböző programokat, többen a bikali Élménybirtokot keresték fel, mások a Pécsi Mecsextrém Parkot választották kikapcsolódásuk helyszínéül, de akadtak olyanok is, akik közösen fürödtek, grilleztek, játszottak, vagy bicikliztek. A hét együtt töltött nap és a vasárnap délutáni búcsúzás után a vendégek hazautaztak Bad Mergentheimbe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.