Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Augusztus 30. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: Kőszegi György

Közösen ünnepel a Kapos Kórus a Mecsek Kórussal

Közösen ünnepel a Kapos Kórus a Mecsek Kórussal

2017 kiemelt fontossággal bír a Kapos Kórus életében. Ez év őszén ünnepli az Énekkar fennállásának 45. évfordulóját.

A Kapos Kórus hosszú évek óta ápol baráti kapcsolatot a Pécsi Mecsek Kórussal. A pécsi Kórus ebben az évben 60 éves. Az évfordulókat a Kórusok közös ünnepléssel, két helyszínen, két nagyszabású koncert keretében valósítják meg.

Pécsett – október 17-én – a Kodály Központban lép fel a két Énekkar a Pannon Filharmonikusokkal, majd Dombóváron – október 27-én – az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében énekelnek együtt. A hangversenyeken szerepet kapnak a Kórusok volt karnagyai is!

A koncertekre való felkészülést segítette az elmúlt hétvégén Balatonfenyvesen, az Ifjúsági Táborban töltött három nap, ahol az énekesek napi hat órában foglalkoztak az előadni kívánt darabokkal.

A közös munka, a jó hangulat, a közös cél összekovácsolta a kórustagokat. A sok próba eredményét reményeink szerint nagyszámú dombóvári és pécsi zeneszerető élvezheti majd a hangversenyeken. Abban is bízunk, hogy az őszi próbákra és a koncertekre a régi kórustagok is eljönnek, ahol a közös dalolás öröme újra összehozza énekeseket.

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.