Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 02. 08:13, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Közösségi terek jöhetnek létre és újúlhatnak meg a pályázatból

Közösségi terek jöhetnek létre és újúlhatnak meg a pályázatból

A Helyi Akció Csoport Egyesület 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió által kiírt egyik pályázaton. Ezzel kapcsolatban tartottak január 22-én lakossági fórumot a Városházán.

Az Ujváry Termet zsúfolásig megtöltötték azoknak a civil szervezeteknek és közintézményeknek a képviselői, melyek be szeretnének kapcsolódni a közösségfejlesztést célul kitűző programba.

Nekik előbb Szabó Loránd polgármester tartott rövid tájékoztatást a több részből álló, közel három évig tartó projektről, azt követően pedig a Helyi Akció Csoport Egyesület elnöke ismertette azt az első felhívás-tervezetet, aminek az irányítóhatóság részéről történő jóváhagyása esetén még a tavasszal pályázatot nyújthatnak be az érdekeltek terveik megvalósításához támogatást kérve.

- Az első felhívás témája a kis léptékű infrastruktúra-fejlesztés és tárgyieszköz-beszerzés - emelte ki Ilia Anita. - Valamennyi dombóvári székhellyel, vagy telephellyel rendelkező civil szervezet és közintézmény meghívást kapott erre az összejövetelre. Ott felvázoltuk az elképzeléseinket, illetve egy igényfelmérő lapot osztottunk szét a jelenlévők között. Azon számot adhattak arról, hogy milyen elképzeléseik vannak, amit szeretnének az egyesületünk által kiírásra kerülő pályázat révén megvalósítani.

Az erre a célra rendelkezésre álló 45 millió forintos keretből várhatóan kilenc olyan tervet fognak támogatni, ami a dombóváriak által népszerűnek tartott kulturális, egészségmegőrző, környezetvédelemi és élményközpontú rendezvények megtartására használt közösségi terek megújítását célozza meg, illetve hiánypótló szolgáltatás nyújtásának helyszínéül szolgálhat. Szóba jöhet többek között különböző termek színpadának és nézőterének korszerűsítése, víz-, szennyvíz- és elektromos hálózatának modernizálása, illetve hang- és fénytechnikájának cseréje, de lehetőség van játszóterek, természetvédelmi és kulturális értékeket hordozó területek, épületek fejlesztésére, táj- és kertépítészeti alkotásokrekonstrukciójára, valamint sport és szabadidős tevékenységek végzésére szolgáló új létesítmények kialakítására is.

Kitétel az, hogy a beruházásnak valamilyen módon kapcsolódnia kell a kulcsprojekthez, mely jelen esetben a Szigeterdei Közösségi Tér létrehozása. Annak során új kompozícióba kerül a Kossuth-szoborcsoport, egy botanikus kertet hoznak létre és megszépülnek a jelenlegi közösségi terek, illetve sétányok is.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.