Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Január 02. 21:40, szerda | Helyi
Forrás: Nagyné Tóth Erzsébet

Krampampulival búcsúztatták az óévet

Krampampulival búcsúztatták az óévet

Szilveszter délutánján zeneszótól volt hangos a kaposszekcsői Közösségi Ház környéke. Az Önkormányzat immár sokadik alkalommal „Krampampuli buli-ra” hívta a falu lakosságát.

A mulatság három órakor kezdődött. A tíz éven aluliak zsákbamacskát kaptak, a tíz éven felüliek pedig tombolajelvényt vehettek át Csapó Gyuláné polgármestertől és a képviselőtestület néhány tagjától. A hivatal dolgozói forró teával és forralt borral kínálták a megjelenteket.
A polgármesteri köszöntő után elkezdődött a tombolák kisorsolása. Ajándékcsomagokat, italokat, teákat, háztartási gépeket rejtettek a csomagok. A fődíj egy welness hétvége volt! Míg a tombolasorsolás tartott, a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek kapura rúgó versenyben vehettek részt Szabó Zoltán képviselő vezetésével. Eredmények: a gyerekeknél első helyezett lett Kismester Balázs, a felnőtteknél pedig Füki Ferenc érte el a legjobb eredményt.
A sorsolás után a nagyszámú közönség előtt készült el a krampampuli. Ez az ital a felvidékről német közvetítéssel kerülhetett Magyarországra, de lehetséges eredete Észak-Olaszország is. Kaposszekcsőn aszalt gyümölcsökkel, citrommal, naranccsal, mazsolával dúsított forralt borral egy rácson süvegcukrot helyeznek, amit bőven meglocsolnak rummal, majd meggyújtják. A karamellizálódott cukor belefolyik a forralt borba és adja a nagyon kellemes, pikáns ízét. Aki kóstolta, nagyon ízlett neki. Voltak, akik többször is odanyújtották poharukat a forró italért.
A délután során mindenkinek lehetősége volt régen látott ismerősökkel beszélgetni, megismerni új családtagokat, a régi és új lakosoknak ismerkedni egymással, hiszen egy falut alkotunk, közösek a céljaink!

Címkék: krampampuli buli

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.