Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2022. December 14. 13:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Kreml: senki sem tett javaslatot karácsonyi tűzszünetre

Kreml: senki sem tett javaslatot karácsonyi tűzszünetre

Senki sem tett javaslatot ukrajnai tűzszünetre, a téma nincs napirenden - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságírók kérdésére válaszolva.

Peszkov nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Washington Patriot rakétavédelmi rendszereket szállíthat Kijevnek.

"Ezek mind médiajelentések. A médiajelentések megbízhatatlanok manapság, ezért várjuk, hogy valamilyen hivatalos értesülés jelenjen meg" - nyilatkozott a szóvivő.

Mint mondta, a Kremlben egyetértés van abban, hogy ezek a rendszerek azonnal legitim célpontokká válnának az orosz fegyveres erők számára. Közölte, hogy az államfő még az év vége előtt találkozik az új orosz régiók - az Ukrajnától elcsatolt területek - vezetőivel.

A hegyi-karabahi rendezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Putyin a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek az év vége előtt megtartandó csúcstalálkozóján találkozni fog Ilham Aliyev azeri elnökkel és Nikol Pasinján kormányfővel, de egy háromoldalú találkozó előkészítése is folyamatban van.

Peszkov lehetségesnek nevezte, hogy Putyin csak jövőre mondja el a parlament két házának szánt beszédét. Kizárta annak lehetőségét, hogy ez írásban történjen meg. Közölte: az elnök nem tervezi, hogy idén is részt vegyen a Vörös téren megrendezendő hokimeccsen.

Fotó: Pixabay

Címkék: háború

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.