Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 19. 22:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kukoricával akart csalni - több mint három évvel díjazták

Kukoricával akart csalni - több mint három évvel díjazták

Három és fél év börtönre ítélt kedden a Tolna Megyei Bíróság egy szolnoki férfit, aki 2010-ben több mint 300 millió forint értékű, Döbröközről származó gabonához próbált jogtalanul hozzájutni.

A 37 éves férfit - távollétében - különösen nagy kárt okozó csalás kísérlete és magánokirat-hamisítás miatt mondták ki bűnösnek, és mellékbüntetésként négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától - mondta az MTI-nek Hauszmanné Szőke Rita, a megyei bíróság büntető kollégiumának vezetője.

Tájékoztatása szerint a férfi magát egy budapesti kft. ügyvezetőjének kiadva 2009-ben, majd 2010-ben kötött szerződéseket a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt.-vel kukorica megvásárlására, amelyekkel összesen 336 millió forint értékű gabonához jutott volna hozzá. A terményt - a második szerződés saját példányán a vételárat és a mennyiséget is meghamisítva - egy harmadik félnek adta volna tovább. A csalási kísérletre akkor derült fény, amikor ez a vevő mintavétellel ellenőrizni akarta a kukoricát.

Az ügyészség szerint a hasonló bűncselekményekért már büntetett szolnoki férfinak a szerződés megkötésekor nem volt lehetősége kiegyenlíteni a vételárat, és nem is szándékozott megtenni azt.

Az ítélet nem jogerős, mert bár a védelem és az ügyész is tudomásul vette, a vádlott - aki ellen elfogatóparancs van érvényben - ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson. Az ítéletet legutóbbi ismert tartózkodási helye, Szentendre polgármesteri hivatalában teszik közzé; a vádlott a közzétételtől számítva tizenöt napon belül fellebbezhet a határozat ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.